Ontdek hier welke het beste merk harde schijf van 2020 is!

Beste merk harde schijf

Tegenwoordig zijn vrijwel al onze apparaten digitaal. Hierbij wordt informatie opgeslagen. Doordat we vaak veel informatie willen opslaan, zijn extra opslagmogelijkheden vaak nodig. Je kunt immers met extra opslagcapaciteit back-ups maken of gewoon data met je meenemen. Zo kiezen sommigen voor een externe harde schijf. Als je niet super veel extra opslagcapaciteit nodig hebt, is het ook handig om een USB-stick aan te schaffen. Wist je dat je ook interne harde schijven kunt kopen? Daar vertellen we je in dit artikel over. Velen zijn benieuwd naar het beste merk harde schijf. Het is echter moeilijk aan te geven welk merk het beste is. Elke fabrikant doet namelijk moeite om te zorgen voor producten van goede kwaliteit. Ook worden er vaak handige extra functies toegevoegd. Hoewel we je niet kunnen aangeven welke het beste merk harde schijf is, vertellen we hier je wel over de top 5 interne harde schijven.

Beste merk harde schijf van 2020

Welke is het beste merk harde schijf van 2020? Dat weten we niet precies. We kunnen je wel aangeven dat veel gebruikers kiezen voor merken zoals Western Digital en Seagate. Deze bedrijven hebben zich immers ingezet om topkwaliteit opslagmogelijkheden te fabriceren. In dit artikel over de beste interne harde schijven, vertellen we je daarom ook over schijven van deze merken. Je komt in het artikel bovendien meer te weten over elk van de 5 interne harde schijven. We recenseren immers alle 5 modellen. Zo kun je de verschillende varianten met elkaar vergelijken en jouw favoriet uitkiezen. Je kunt ook zelf beslissen welke fabrikant zorgt voor het beste merk harde schijf.

1. Western Digital WD Blue – Interne harde schijf – 1 TB

Als je op zoek bent naar het beste merk harde schijf, dan is het handig om te beginnen bij de populaire merken. Twee merken die veel gekozen worden zijn Western Digital en Seagate. Klinkt Western Digital wellicht als het beste merk harde schijf voor jou? Dan kun je kiezen voor de Western Digital WD Blue – Interne harde schijf – 1 TB. Met deze interne harde schijf geeft je je pc-opslag een boost. De harde schijf is bovendien speciaal ontwikkeld voor gebruik in desktops. Echter, je kunt hem ook gebruiken voor een all-in-one pc met een reeks van verschillende opslagcapaciteiten. Western Digital WD Blue - Interne harde schijf - 1 TBAls je dit model gebruikt, dan verbeter je bovendien de pc-prestaties. Je kunt immers je harde schijf combineren met een SSD. Zo heb je een zo snel mogelijke toegang tot je gegevens.

Doordat er steeds betere technologie beschikbaar is, worden opslagbehoeften steeds specifieker. Dat geldt ook voor opslagmogelijkheden. Daarom is het een goed idee om de Western Digital WD Blue – Interne harde schijf – 1 TB te kopen. De fabrikant die deze harde schijf fabriceert, blijft namelijk op de hoogte van nieuwe trends. Hierdoor worden hun producten zodanig ontworpen om mee te gaan met de technologie. Er is ook een andere reden waarom producten van dit merk befaamd zijn. Ze zijn immers zeer betrouwbaar. Deze betrouwbaarheid hebben ze te danken aan het feit dat ze worden ontwikkeld, getest en gebouwd om langdurig mee te gaan. Je krijgt zelfs fabrieksgarantie als je de harde schijf aanschaft.

Eigenschappen van de Western Digital WD Blue – Interne harde schijf – 1 TB:

 • Deze interne harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 1 TB.
 • Door te kiezen voor deze interne harde schijf kun je de prestaties van je computer verbeteren.
 • Dit model is net zoals de andere schijven van deze fabrikant ontwikkeld, getest en gebouwd om langdurig mee te gaan.
 • Hij is een uitstekende oplossing, omdat de harde schijf prestaties, betrouwbaarheid en capaciteit biedt voor de alledaagse gebruiker.

2. Seagate Barracuda ST2000DM008 interne harde schijf 3.5” 2000 GB SATA III

Als je op zoek gaat naar het beste merk harde schijf, dan kom je verschillende modellen tegen. Iemand anders kan immers niet voor jou beslissen welk merk beter is dan alle andere. Ook op het gebied van opslagcapaciteit kun je kiezen voor verschillende merken. Twee die uitblinken zijn Seagate en Western Digital. We hebben je daarnet verteld over een interne harde schijf van Western Digital. Seagate Barracuda ST2000DM008 interne harde schijf 3.5'' 2000 GB SATA IIIHet kan echter dat het beste merk harde schijf voor jou Seagate is. Daarom vertellen we je ook graag over de Seagate Barracuda ST2000DM008 interne harde schijf 3.5” 2000 GB SATA III.

Dit model is wellicht perfect voor jou. Hij heeft namelijk een omvang van 3.5 inch en een opslagcapaciteit van 2000 GB oftewel 2 TB. De rotatiesnelheid van zijn harde schijf bedraagt 7200 RPM. Aan de verschillende eigenschappen kun je zien dat de harde schijf van topkwaliteit is. De Seagate Barracuda ST2000DM008 interne harde schijf 3.5” 2000 GB SATA III is bovendien geschikt voor desktops. Is dit de volgende interne harde schijf met een SATA3 harddisk interface die jij installeert op je desktop?

Eigenschappen van de Seagate Barracuda ST2000DM008 interne harde schijf 3.5” 2000 GB SATA III:

 • Zijn opslagcapaciteit bedraagt 2 TB oftewel 2000 GB.
 • Hij heeft een afmeting van 147 x 101,6 x 20,17 mm (lxbxh).
 • Deze harde schijf is geschikt voor desktops en heeft een SATA3 harddisk interface.
 • Het gaat hier om een 3.5 inch harde schijf met een harde schijf snelheid van 7200 RPM.

3. Sony PlayStation 3 250GB HDD + Bevestigingsbeugel

Als we denken aan interne harde schijven, dan denken we meestal aan schijven voor desktops en laptops. Er zijn echter ook andere apparaten waar je een interne harde schijf in kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een Playstation. Wil je nagaan welke het beste merk harde schijf voor een Playstation is? Dan krijg je waarschijnlijk een ander resultaat dan wanneer je op zoek bent naar een variant voor een desktop. Sony PlayStation 3 250GB HDD + BevestigingsbeugelHet beste merk harde schijf voor een Playstation is waarschijnlijk een Sony variant. Denk bijvoorbeeld aan de Sony PlayStation 3 250GB HDD + Bevestigingsbeugel.

Wij vinden dat de Sony PlayStation 3 250GB HDD + Bevestigingsbeugel ideaal is voor een Playstation. Deze interne harde schijf is immers speciaal gemaakt voor Playstations. Om precies te zijn, is hij geschikt voor de Playstation 3 12 GB Super Slim. Je breidt met deze interne harde schijf het geheugen van je Playstation uit. Hierbij gaat het om een uitbreiding van maar liefst 250 GB. Ga maar na dat dit type Playstation standaard komt met 12 GB geheugen. Je hebt dus veel mogelijkheden door de interne harde schijf eraan toe te voegen. In het pakket van deze interne harde schijf zit er een 250 GB HDD en een bevestigingsbeugel.

Eigenschappen van de Sony PlayStation 3 250GB HDD + Bevestigingsbeugel:

 • Met een harde schijf snelheid van 7200 RPM geniet je van snelle prestaties.
 • Deze harde schijf is een 2.5 inch variant met een opslagcapaciteit van 250 GB.
 • Hij heeft een SATA III aansluiting en is speciaal ontworpen voor de Playstation 3.
 • Als je dit pakket koopt, dan krijg je de 250 GB HDD en daarnaast een bevestigingsbeugel.

4. Western Digital WD Red 4TB WD40EFRX

We hebben je in dit artikel laten zien dat er verschillende populaire merken zijn op het gebied van opslagcapaciteit. Als het gaat om interne harde schijven voor computers, dan blinken Western Digital en Seagate uit. Heb je besloten dat volgens jou het beste merk harde schijf Western Digital is? Voldeed het vorige model echter niet helemaal aan je verwachtingen? Dan kun je gerust kiezen voor de Western Digital WD Red 4TB WD40EFRX. Western Digital WD Red 4TB WD40EFRXDit model is ook van de fabrikant Western Digital, wat volgens jou het beste merk harde schijf is. Daarom is het een goed idee om voor deze variant te kiezen.

Met de Western Digital WD Red 4TB WD40EFRX in huis, kun je je NAS opslagcapaciteit uitbreiden. Vervolgens doe je er fantastische dingen mee. Het is bovendien fijn te weten dat deze harde schijf een opslagcapaciteit van maar liefst 4 TB heeft. Hierdoor kun je er enorm veel bestanden op opslaan. De harde schijf verbruikt bovendien minder stroom. Hierdoor blijft de bedrijfstemperatuur van je NAS beperkt. Eerder hebben we gesproken over opslag voor computers. Nu praten we over opslag voor je NAS. Dit doen we omdat deze harde schijf is voorzien van NASware-technologie. Deze technologie is speciaal ontworpen om evenwichtige prestaties en betrouwbaarheid te bieden in NAS- en RAID-omgevingen. Hij kan ook gewoon gebruikt worden voor een desktop.

Eigenschappen van de Western Digital WD Red 4TB WD40EFRX:

 • De interne harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 4 TB oftewel 4000 GB.
 • Hij biedt naadloze integratie, robuuste gegevensbescherming en optimale prestaties voor NAS-systemen in veeleisende omgevingen.
 • 3D Active Balance Plus helpt ervoor te zorgen dat je gegevens beschermd blijven tegen de trillingen en het geluid in een NAS- of RAID-omgeving.
 • Omdat een NAS-systeem altijd is ingeschakeld, is deze harde schijf op een unieke wijze ontwikkeld, zodat hij ook op de lange termijn betrouwbaar is.
 • Je kunt gratis Acronis True Image WD Edition-software downloaden om harde schijven te klonen en een back-up te maken van je besturingssysteem, toepassingen, instellingen en al je gegevens.
 • Gewone desktop harde schijven zijn meestal niet getest en ontworpen voor NAS-omgevingen, maar dit model wel en hij biedt ook functies zoals NAS-compatibiliteit, toegenomen betrouwbaarheid en meer.

5. Seagate BarraCuda – Interne harde schijf – 1 TB

Heb je de vorige recensies gelezen? Heb je besloten dat het beste merk harde schijf voor jou Seagate is? Dan kun je gerust een interne harde schijf van dit merk uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan de Seagate BarraCuda – Interne harde schijf – 1 TB. Dit model is van het merk dat jij ziet als het beste merk harde schijf. Hij past daarom wellicht goed bij jou. Net zoals enkele andere modellen uit deze lijst, is ook deze interne harde schijf een 3.5 inch variant. Hij is bovendien voorzien van een opslagcapaciteit van 1 TB. Seagate BarraCuda - Interne harde schijf - 1 TBDit is gelijk aan 1000 GB. Je kunt dus gemakkelijk een back-up maken van de bestanden die je op je computer hebt. Hierbij breng je de bestanden gemakkelijk over naar deze interne harde schijf.

Als je de Seagate BarraCuda – Interne harde schijf – 1 TB eenmaal hebt gekocht, geniet je van topprestaties. Hij is namelijk bijzonder geschikt voor desktopuitbreiding. Daarnaast heeft hij een rotatiesnelheid van maar liefst 7200 RPM. Hierdoor staat de schijf garant voor snelle prestaties en laadtijden. Je hoeft dus niet een tijdje te wachten totdat je bestanden zijn opgeslagen. Alles verloopt immers razendsnel. Ook is er bij deze interne harde schijf gezorgd voor een SATA III aansluiting. Je monteert de schijf dus middels een SATA-kabel in je desktop. Eenvoudig toch? Behalve voor desktopcomputers kun je hem ook gebruiken als all-in-oneopslag, voor thuisservers en DAS-apparaten. Je hebt dus veel mogelijkheden als je deze schijf koopt.

Eigenschappen van de Seagate BarraCuda – Interne harde schijf – 1 TB:

 • Hij is ideaal voor desktop computers, all-in-oneopslag, DAS-apparaten en thuisservers.
 • Deze schijf is uitgerust met Multi-Tier Caching Technologie (MTC), waardoor je pc betere prestaties levert.
 • Houd er rekening mee dat wanneer je dit model koopt, je er geen SATA-kabel bij krijgt, wat nodig is om hem te monteren in je desktop.
 • Het installeren van de schijf is een fluitje van een cent, want je kunt gebruik maken van het gratis te downloaden Seagate DiscWizard programma.
 • Door de toepassing van intelligente lagen van NAND-flash, DRAM en mediacaching-technologieën worden gegevensstromen geoptimaliseerd en levert de schijf betere lees- en schrijfprestaties.

Ook interessant: