Zoek je naar de beste satellietontvanger van 2023? Hier vind je hem!

Beste satellietontvanger

Beste satellietontvanger van 2023

Afbeelding
Product
Amiko - HD8155 - Satelliet TV Set-top box - M7 CanalDigitaal - FTA - Full HD
#1 Beoordeeld
Amiko - HD8155 - Satelliet TV Set-top box - M7 CanalDigitaal - FTA - Full HD De Amiko HD 8155 Full HD… Meer
Zgemma H9S WiFi V2 | 4K UHD | HEVC | SAT
Belangrijkste kenmerken • Linux-gebaseerde DVB-S2X tuner ontvanger • Micro SD-kaart (TF-kaart) voor opname,… Meer
Redline G140 HD FTA Satelliet ontvanger
Redline G140 Full HD • HD 1080P Resulation Support • HDMI Video Output • Senstive Blind Search • 5000… Meer
Amiko HD 8265+ combo - satelliet & kabel T2 ontvanger - 12V - Thuis en op de Camping - M7 CanalDigitaal - Ziggo - Joyne - KPN Digitenne
Full HD H.265 HEVC digitale satelliet & T2 terrestrische / kabelontvanger met kaartlezer & interface… Meer
Vu+ Uno 4K SE Volledige HD Zwart TV set-top box
VU+ Uno 4K SE - Second Edition op 4K UHD Topniveau! De VU+ Uno 4K SE is de meest betaalbare en complete… Meer
Vu+ ZERO 1x DVB-S2 - Black Edition
De Vu+ Zero is het nieuwste instapmodel van VU+. Met deze open-source Linux HDTV receiver kunt uw favoriete… Meer
M7 SAT801 - Digitale satelliet hd-receiver
Met de M7 SAT801 digitale satelliet hd-recorder kijk je in high definition beeld naar verschillende uitzendingen… Meer
DreamTV Mini Play Ultra HD Android 9.0 IPTV -TV Ontvanger
Dreamtv Mini Ultra HD IPTV Ontvanger Android 9.0 iptv box Bereid u voor op de nieuwe IPTV android tv… Meer
Rebox RE-2020 HD DVB-S2 / DVBS2 Satelliet Ontvanger 12/220 Volt
Deze Rebox 12 Volt single tuner satelliet ontvanger, is het laagst geprijsde model (in zijn soort) in… Meer
Arrox 7000 Pro FTA HD Satelliet ontvanger Set-top box DVB-S2
Arrox 7000 Pro FTA HD Satelliet ontvanger DVB-S2 De Arrox 7000 Pro is een satelliet ontvanger die het… Meer
Product
#1 Beoordeeld

Amiko - HD8155 - Satelliet TV Set-top box - M7 CanalDigitaal - FTA - Full HD De Amiko HD 8155 Full HD…Meer

Belangrijkste kenmerken • Linux-gebaseerde DVB-S2X tuner ontvanger • Micro SD-kaart (TF-kaart) voor opname,…Meer

Redline G140 Full HD • HD 1080P Resulation Support • HDMI Video Output • Senstive Blind Search • 5000…Meer

Full HD H.265 HEVC digitale satelliet & T2 terrestrische / kabelontvanger met kaartlezer & interface…Meer

VU+ Uno 4K SE - Second Edition op 4K UHD Topniveau! De VU+ Uno 4K SE is de meest betaalbare en complete…Meer

De Vu+ Zero is het nieuwste instapmodel van VU+. Met deze open-source Linux HDTV receiver kunt uw favoriete…Meer

Met de M7 SAT801 digitale satelliet hd-recorder kijk je in high definition beeld naar verschillende uitzendingen…Meer

Dreamtv Mini Ultra HD IPTV Ontvanger Android 9.0 iptv box Bereid u voor op de nieuwe IPTV android tv…Meer

Deze Rebox 12 Volt single tuner satelliet ontvanger, is het laagst geprijsde model (in zijn soort) in…Meer

Arrox 7000 Pro FTA HD Satelliet ontvanger DVB-S2 De Arrox 7000 Pro is een satelliet ontvanger die het…Meer

Soms wil je na een lange dag naar de tv kijken. Je gaat voor de tv zitten, maakt hem aan en ziet vervolgens dat er niets interessants op tv is. Dit probleem kun je verhelpen door een satellietontvanger aan te schaffen. Een dergelijk apparaat zorgt ervoor dat je toegang hebt tot een groter aanbod aan gratis zenders. Met meer ontvangers is de kans groter dat er iets interessants op tv is. Hoe werkt een dergelijke ontvanger? Dit apparaat zet het signaal vanuit de satelliet om naar beeld. Waar je wel op let als je op zoek gaat naar de beste satellietontvanger, is het type ontvanger dat je nodig hebt. Je kunt immers kiezen voor DVB-S, DVB-C, DVB-T en dergelijke varianten. Houd er ook rekening mee dat je bij sommige ontvangers de mogelijkheid hebt om programma’s op te nemen en dat het aantal tuners kan verschillen. Vind hier jouw beste satellietontvanger!

Er zijn verschillende factoren waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar de beste satellietontvanger voor jouw behoeften. We hebben hierboven enkele voorbeelden aangehaald. Er zijn echter ook vele technische aspecten waar je op kunt letten. Hierdoor kan het uitkiezen van het ideale model wat lastiger zijn voor personen zonder technische achtergrond. We proberen je daarom zoveel mogelijk op weg te helpen. In dit artikel vertellen we je namelijk over de top 5 satellietontvangers van het jaar. Hierdoor hebben we je zoektocht alvast een beetje afgebakend. Bovendien gaat het alleen om super ontvangers, dus je weet dat je voor een topkwaliteit ontvanger kiest, ongeacht welke je selecteert. Om je nog beter van dienst te zijn, recenseren we bovendien elk van de ontvangers in begrijpelijke taal. Je kunt de verschillende modellen dus gemakkelijk met elkaar vergelijken en zo jouw beste satellietontvanger uitkiezen.

1. RED360 OTT Set-top-box

We weten allemaal dat verschillende aspecten een rol kunnen spelen bij het uitkiezen van een nieuwe satellietontvanger. Echter, een belangrijke factor voor velen van ons is de prijs. We hebben namelijk een bepaald budget. Heb je een relatief laag budget en is daarom jouw beste satellietontvanger een hoogwaardig, maar toch betaalbaar model? Dan raden wij de RED360 OTT Set-top-box aan. Dit apparaat is wellicht de beste satellietontvanger voor jou. Hij is namelijk niet alleen van topkwaliteit, maar ook nog eens betaalbaar. Daarnaast geeft hij je allerlei handige mogelijkheden. Zo kun je hem onder andere gebruiken om live televisie te bekijken. Hij geeft je daarnaast toegang tot on demand series en films. Je hebt zelfs de mogelijkheid RED360 OTT Set-top-box om te genieten van internetradio en muziekstations wanneer je dit apparaat in huis hebt. De mogelijkheden zijn dus vrijwel eindeloos. Dit laatste zeggen we bovendien niet zomaar.

Bij de RED360 OTT Set-top-box kun je namelijk de mogelijkheden zelf uitbreiden. Dit doe je door er zelf applicaties op te installeren. Hierdoor gaat er een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je open. Denk er maar aan dat er een breed aanbod is aan multimedia. Je vindt dus keer op keer iets dat je interesseert. Die saaie dagen wanneer er niets interessants op de tv is, behoren nu tot het verleden. Nadat je hebt gelezen over de vele mogelijkheden van deze ontvanger, denk je wellicht dat hij moeilijk is te gebruiken. Gelukkig is dat niet het geval. Je kunt hem namelijk eenvoudig gebruiken. Bovendien biedt hij een hoge beeldkwaliteit voor alle toepassingen. Je kunt er dus optimaal van genieten. Waar wacht je nog op? Zodra je hem in huis hebt, kun je snel zappen tussen de zenders. Desgewenst start je je favoriete app om op een eenvoudige manier te genieten.

Eigenschappen van de RED360 OTT Set-top-box:

 • Met een geheugen van 1 GB 16 bit DDR3 en 8 MB SPI flash heb je genoeg mogelijkheden.
 • De mogelijke beveiligingsopties zijn OTP module en unieke ChipID of CW (de)codering met een hardwarematige AES/3DES/DES module.
 • Diverse audio en videoformaten worden ondersteund, hij heeft een Linux OS besturingssysteem, beeld optimizer en ruisonderdrukking, een geïntegreerde 2D accelerator en zelfs 16/32 bit True Color OSD.
 • Hij ondersteunt diverse aansluitingen en heeft daarom 2 USB 2.0 poorten, Smart Card ondersteuning een 10/100M netwerk aansluiting, HDMI 1.3, 4 video DACs met ondersteuning voor CVBS en YCbCr, 2 audio DACs met S/N>90dB, S/PDIF en een A/V uitgang.

2. Tv Vlaanderen HD set

Satellietontvangers kun je behalve voor thuis ook gebruiken in bijvoorbeeld bedrijven. Echter, sommige modellen zijn speciaal gemaakt voor thuisgebruik. Klinkt een dergelijk model als de beste satellietontvanger voor jou? Dan kun je kiezen voor de Tv Vlaanderen HD set. Deze set is speciaal samengesteld voor thuisgebruik door Tv Vlaanderen. Het maakt niet uit wie je bent, want deze starters set is perfect voor iedereen die vanuit het gemak van zijn eigen huis wil genieten van het zender aanbod van Tv Vlaanderen. Aangezien er hier gesproken wordt over een set, wil je waarschijnlijk weten waaruit deze set bestaat. Om precies te zijn, bestaat hij onder andere uit een gecertificeerde Tv Vlaanderen HD set M7 801 HD ontvanger van CanalDigitaal en TV Vlaanderen. Daarnaast krijg je er de vereiste Tv Vlaanderen smartcard bij. Ook komt hij met een Asat 64CM satellietschotel, een L-beugel en een DuoLNB.

De bovengenoemde onderdelen vormen nog niet het volledige plaatje. Je krijgt er namelijk ook een 20 meter lange F-F Coax kabel bij en een handige kompas. Het laatste onderdeel is ideaal om te bepalen waar je de schotel kunt monteren. De reden waarom deze ontvanger zo geliefd is, is omdat hij zeer betaalbaar is. Tegelijkertijd ontvang je een aantrekkelijk zender aanbod van Tv Vlaanderen. Is dit model daarom de beste satellietontvanger voor jou? Wist je bovendien dat de ontvanger multifunctioneel is? Zo kun je de CanalDigitaal & TV Vlaanderen gecertificeerde M7 MZ101 HD ook perfect gebruiken voor opnamemogelijkheden. Hier verwijzen we specifiek naar de opnamemogelijkheid door middel van een USB stick of een externe HDD. Houd er wel rekening mee dat hoewel deze mogelijkheid bestaat, er geen USB stick of externe harde schijf wordt meegeleverd. Vanwege de betaalbare prijs en handige mogelijkheden is dit apparaat een aanrader voor thuisgebruik.

Eigenschappen van de Tv Vlaanderen HD set:

 • Met dit apparaat ontvang je voor weinig geld het zenderaanbod van Tv Vlaanderen.
 • Dit model is aantrekkelijk, omdat hij is bedoeld voor thuisgebruik en hij betaalbaar is.
 • Er is een opnamemogelijkheid middels een externe harde schijf en een USB stick wanneer je de ontvanger gebruikt.
 • Je hoeft deze set niet door een installateur te laten opzetten, want in de installatie handleiding staat er precies wat je moet doen om hem te installeren.
 • Bij aankoop van deze ontvanger krijg je er een M7 MZ101 HD ontvanger met geïntegreerde smartcard, een 20 meter F/F Coax kabel, een Astras 1/3 Duo LNB, een Asat 64CM satellietschotel en een L beugel voor muurmontage inclusief schroeven bij.

3. Konig DVB-S2 HD ontvanger

Aan het begin van dit artikel hebben we je verteld dat je ontvangers op verschillende manieren van elkaar kunt onderscheiden. Zo kun je letten op de prijs, de technische aspecten en voor welk gebruik het apparaat is ontwikkeld. Er is echter ook een andere factor die een belangrijke rol kan spelen. Hier verwijzen we naar het aantal kanalen dat je met de ontvanger kunt ontvangen. Als je enorm veel keuzemogelijkheden wil hebben op het gebied van kanalen, dan is de beste satellietontvanger voor jou een variant met veel kanalen. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Konig DVB-S2 HD ontvanger. Dit apparaat raden wij aan, omdat hij enorm veel kanalen kan ontvangen. Denk je Konig DVB-S2 HD ontvanger maar in dat als je hem aansluit op een tv, je maximaal 4000 kanalen kunt ontvangen. De dagen waarop je niets interessants kon vinden op de tv behoren vanaf nu dus tot het verleden.

De Konig DVB-S2 HD ontvanger is bovendien de beste satellietontvanger voor jou, omdat hij signalen tot 1080p ontvangt. Je kunt dus genieten van prachtige beelden. Bovendien is dit apparaat uitgerust met een meertalig on-screen-display (OSD). Om je nog beter te kunnen voorzien van multimedia-mogelijkheden, heeft de ontvanger SCART-, USB- en HDMI-aansluitingen. Hij beschikt zelfs over een elektronische programmagids oftewel EPG. Daarnaast heeft hij een teletekst en gamefunctie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over saaie dagen. Maak gewoon de tv aan en beslis zelf waar je zin in hebt. Als je deze satellietontvanger hebt geïnstalleerd, dan kun je verschillende talen instellen. Hier verwijzen we naar Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Zweeds, Slowaaks, Russisch, Fins en Tsjechisch. Je stelt dus de taal in die je verstaat of die voor jou het prettigst is om mee te werken.

Eigenschappen van de Konig DVB-S2 HD ontvanger:

 • Voor een optimale multimedia-ervaring heeft hij een 1080p HD-resolutie.
 • Een ontvangst van maximaal 4000 kanalen is mogelijk, dus je hoeft je geen moment te vervelen.
 • Hij heeft een gebruiksvriendelijk interface, wat betekent dat je geen lange handleiding hoeft te lezen om ermee te werken.
 • Veel verschillende talen zijn beschikbaar zoals Fins, Russisch, Duits, Spaans, Nederlands, Engels, Frans, Tsjechisch, Slowaaks, Italiaans en Zweeds.
 • Dankzij de verschillende aansluitingen, elektronische programmagids, teletekst en gamefunctie gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.
 • Ouderlijk toezicht behoort tot de mogelijkheden van deze ontvanger, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je kinderen naar verkeerde zenders kijken.

4. DreamBox DM900 UHD 4K DVB-S2

Heb je weleens gehoord van hybride auto’s? Dat zijn auto’s die rijden op elektriciteit en benzine. Net zoals er hybride auto’s zijn, zijn er ook andere hybride apparaten. Dit geldt ook voor satellietontvangers. Klinkt een hybride model als de beste satellietontvanger voor jou? Dan kun je kiezen voor de DreamBox DM900 UHD 4K DVB-S2. Dit model is wellicht de beste satellietontvanger voor jou. Hij is namelijk het eerste model van Dream en is bovendien een krachtige hybride tv-decoder. Als je dit apparaat in huis hebt, dan kun je behalve UHD- ook HD- en SD-zenders of –content bekijken. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat het lang duurt om door de verschillende zenders te zappen. DreamBox DM900 UHD 4K DVB-S2 Er is bij dit apparaat namelijk gezorgd voor een snelle processor (12000 DMIPS). Deze zorgt er samen met het uitgebreide interne geheugen voor dat zappen en navigeren snel en soepel verloopt.

Wat is dan het principe achter deze werking? De basis voor de geweldige werking is een snelle chipset. Aan deze chipset is er een flashgeheugen van 8 GB gekoppeld. Er is daarnaast ook gezorgd voor een RAM-geheugen van 2 GB. Voor optimaal multimediagenot heeft de fabrikant tevens gezorgd voor een kleuren display. Je krijgt zelfs de mogelijkheid om een 2,5” HDD harde schijf in te bouwen. Deze is bij de 4K UHD Set-Top-Box dan bedoeld voor diverse opnames. Als je de DreamBox DM900 UHD 4K DVB-S2 wil kopen, dan kun je bovendien kiezen uit 2 varianten. Of je kiest voor de Dual DVB-S2 variant of de Dual DVB-C/T/T2 tuners. Hierdoor is het in de toekomst mogelijk om deze ontvanger in Nederland te gebruiken om naar Digitenne te kijken. Dit wordt tevens mogelijk wanneer KPN deze digitale tv-dienst naar de nieuwe uitzendnorm heeft opgewaardeerd.

Eigenschappen van de DreamBox DM900 UHD 4K DVB-S2:

 • Dit apparaat is voorzien van een interne kaartlezer.
 • Zijn hybride decoder functioneert op Deambox OS Enigma2.
 • Hij biedt de mogelijkheid voor het gebruik van een CI/CI+ module.
 • Voor een prettige multimedia-ervaring beschikt dit apparaat over een kleuren display.
 • Aan de snelle chipset is een flashgeheugen van GB en een RAM-geheugen van 2 GB gekoppeld.
 • Met dit apparaat in huis heb je de mogelijkheid om een 2,5” HDD harde schijf in te bouwen voor opnames.
 • Zappen en navigeren verloopt snel en soepel dankzij de snelle processor en het uitgebreide interne geheugen.
 • De vele ongecodeerde tv- en radiokanalen kunnen ongecodeerd in UHD-, SD- en HD-beeldkwaliteit worden ontvangen via verschillende satellieten.

5. Edision Proton FTA satelliet ontvanger

In je zoektocht naar de beste satellietontvanger kom je verschillende varianten tegen. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en leefsituatie kies je echter voor een variant die bij je past. Denk er bijvoorbeeld aan dat je niet veel ruimte hebt voor een dergelijke ontvanger. Als dat het geval is, dan is het een goed idee om te kiezen voor een variant in een compacte behuizing. Wil je bovendien dat hij een gespreksstarter wordt, dan is het handig om een ontvanger met een mooie afwerking uit te kiezen. Wij kennen een dergelijk model. Hier verwijzen we naar de Edision Proton FTA satelliet ontvanger. Dit apparaat is wellicht de beste satellietontvanger voor jou. Hij is namelijk een Edision Proton FTA satelliet ontvanger Full HD variant, die komt in een enorm compacte behuizing met een mooie afwerking. Hierdoor neemt hij niet veel ruimte in beslag en hij wordt een gespreksstarter vanwege de mooie afwerking.

Het is prettig om te kijken naar het design, maar je wil ook het een en ander weten over de technische eigenschappen. Zo kun je dit apparaat gebruiken om alle FTA (Free to air) kanalen te ontvangen via de satelliet. Bovendien heeft de Edision Proton FTA satelliet ontvanger een gebruiksvriendelijk menu met ondersteuning voor meerdere talen. Hij komt daarnaast met een Edivision elektronische programmagids en picture in graphic (PIG). Aangezien niet elke zender beelden van dezelfde kwaliteit uitzendt, is het handig als je ontvanger meerdere resoluties ondersteunt. Daar heeft de fabrikant van deze satellietontvanger rekening mee gehouden. Het apparaat heeft daarom ondersteuning voor de meest gebruikte resoluties met een maximale resolutie van 1080 p. In het kort komt het er dus op neer dat je veel kanalen kunt ontvangen, het apparaat eenvoudig kunt bedienen en je beelden van allerlei resoluties kunt bekijken. Dat is toch handig?

Eigenschappen van de Edision Proton FTA satelliet ontvanger:

 • Je kunt de software updaten via USB.
 • Hij ondersteunt de volgende resoluties: 1080p, 1080i, 720p, 576p, 576i, 480p en 480i.
 • Het is mogelijk om 4000 tv- en radiostations op te slaan en zelfs favorieten in te stellen.
 • Deze Full HD ontvanger is bedoeld voor DVB-S2 ontvangst via de satelliet van gratis kanalen (FTA).
 • Zijn menusysteem is eenvoudig te gebruiken en je kunt zowel handmatig als automatisch naar kanalen zoeken.
 • Als we kijken naar de connectiviteit, dan zien we dat hij 1 HDMI-aansluiting heeft, 1 AV-uitgang, 1 USB-poort en 1 IR-ingang.

Ook interessant: