Het beste traagschuim matras van 2022 vind je hier. Vergelijk de top 10!

Een goede nachtrust is enorm belangrijk. Als je goed slaapt, word je namelijk met een goed gevoel wakker en ben je goed uitgerust om de uitdagingen van de dag aan te kunnen.

Beste traagschuim matras van 2022

Afbeelding
Product
Emma Matras 90x200 - 100 nachten proefslapen - 10 jaar garantie
#1 Beoordeeld
Het Emma matras 90x200 is het ideale matras voor de perfecte nachtrust! Iedereen verdient volgens ons… Meer
O.M.M. Topdekmatras - Topper 160x200 - NASA traagschuim 6cm - Medium
Topdekmatras – NASA Traagschuim Een NASA traagschuim SG50 topdekmatras van O.M.M.® biedt veel ondersteuning… Meer
MatrasDirect Nasa Traagschuim Matras 90/200
Dit 16cm dikke nasa traagschuimmatras heeft een kern van 13cm koudschuim en een afdeklaag van 3cm drukverlagend… Meer
vidaXL Matras traagschuim 200x180x17 cm
Dit memory foam matras is extra dik, het heeft een dikte van ongeveer 17 cm. Hierop zult u zeker heerlijk… Meer
Emma Matras 180x200 - 100 nachten proefslapen - 10 jaar garantie
Het Emma Original 180x200 cm matras laat al je dromen uitkomen! Emma wil heel Nederland graag beter laten… Meer
Nasa traagschuim topdekmatras 90 x 200 cm
Dit traagschuim topdekmatras van 5 cm heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en is de perfecte… Meer
Tempur Original Comfort Topper ACTIE 90x200cm
TEMPUR® Oplegmatras voor extra zacht comfort Zoekt u extra comfort, maar wilt u uw matras nog niet vervangen?… Meer
TEMPUR® Original Elite 25 Traagschuimmatras - 90x200cm
Met dit TEMPUR® Original matras geniet je maximaal van álle voordelen waar TEMPUR® wereldwijd zo bekend… Meer
Pocket Nasa – Traagschuim Matras - 20 cm matrasdikte medium ligcomfort 80x200
Deze pocket Nasa Traagschuim matras bestaat uit een kern van thermisch geharde 360 veren per m2 en een… Meer
Traagschuim matras Nasasleep7 90x200
Met het Better Nights Traagschuim Matras Nasasleep7 garanderen we je dat je ’s nachts slaapt als een… Meer
Product
#1 Beoordeeld

Het Emma matras 90x200 is het ideale matras voor de perfecte nachtrust! Iedereen verdient volgens ons…Meer

Topdekmatras – NASA Traagschuim Een NASA traagschuim SG50 topdekmatras van O.M.M.® biedt veel ondersteuning…Meer

Dit 16cm dikke nasa traagschuimmatras heeft een kern van 13cm koudschuim en een afdeklaag van 3cm drukverlagend…Meer

Dit memory foam matras is extra dik, het heeft een dikte van ongeveer 17 cm. Hierop zult u zeker heerlijk…Meer

Het Emma Original 180x200 cm matras laat al je dromen uitkomen! Emma wil heel Nederland graag beter laten…Meer

Dit traagschuim topdekmatras van 5 cm heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en is de perfecte…Meer

TEMPUR® Oplegmatras voor extra zacht comfort Zoekt u extra comfort, maar wilt u uw matras nog niet vervangen?…Meer

Met dit TEMPUR® Original matras geniet je maximaal van álle voordelen waar TEMPUR® wereldwijd zo bekend…Meer

Deze pocket Nasa Traagschuim matras bestaat uit een kern van thermisch geharde 360 veren per m2 en een…Meer

Met het Better Nights Traagschuim Matras Nasasleep7 garanderen we je dat je ’s nachts slaapt als een…Meer

We hebben je intussen verteld over de voordelen die een traagschuim matras met zich meebrengt. Wist je echter dat je net zoals bij andere matrassen ook bij dit type matras rekening moet houden met verschillende factoren? Je gaat onder andere na hoe groot je bed is. Aan de hand daarvan kun je beslissen welk matras er het beste op past. Ook is het handig om na te gaan of je een traagschuim matras wil hebben dat dient als hoofdmatras of juist een variant die dient als topmatras. Er zijn ook andere factoren waar je op kunt letten. Wat belangrijk is, is dat je dit artikel leest om meer te weten te komen over de verschillende superieure traagschuim matrassen. Vervolgens vergelijk je de matrassen om te beslissen welk model het beste traagschuim matras voor jou is. Aarzel dus niet langer en vind hier jouw beste traagschuim matras!
Daarom is het belangrijk om na te gaan welk type matras het beste bij je past. Wat dacht je van een traagschuimmatras? Een dergelijk matras vormt zich namelijk volledig naar je lichaam. Hierdoor ontstaat er een groot ligcomfort. Doordat traagschuim matrassen bovendien drukverlagend werken voor je spieren, slaap je nog beter. Vanwege de drukverlagende eigenschap, is een dergelijk matras tevens perfect voor personen met gevoelige spieren of gewrichten. Zoek je naar het beste traagschuim matras van het jaar? Dan ben je hier op het juiste adres. We vertellen je namelijk over de top 10 traagschuimmatrassen van het jaar, dus je vindt gemakkelijk het beste traagschuim matras voor jouw behoeften.

1. Emma Matras 160×200

Als je op zoek gaat naar het beste traagschuim matras voor jouw behoeften, dan houd je rekening met verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de afmeting van het matras, maar ook eventueel het materiaal waar het matras van is gemaakt. In elk van de modellen zit er traagschuim, maar sommige varianten zijn gecombineerd met andere materialen om de perfecte nachtrust te garanderen. Daar draait het uiteindelijk om: je wil optimaal tot rust komen. Is jouw ideale matras een variant van 160 x 200 cm? Dan is het Emma Matras 160×200 wellicht het beste traagschuim matras voor jou. Dit matras heeft, zoals de naam doet vermoeden, een breedte van Emma Matras 160x200 160 cm en een lengte van 200 cm. Het gaat dus om een tweepersoonsmatras met een dikte van 25 cm. Wanneer je op dit matras slaapt, kun je genieten van de perfecte nachtrust.

Om een dergelijke nachtrust te garanderen, is het matras zodanig ontworpen dat hij zich aan ieder lichaam aanpast. Wist je bovendien dat je het Emma Matras 160×200 gedurende 100 nachten in je eigen slaapkamer mag uitproberen? Je mag er dus 100 nachten op proefslapen. Ben je tevreden, dan houd je hem. De fabrikant is zelfs zo zeker dat je zal genieten van het matras, dat als je niet tevreden bent over het matras, hij weer ingeleverd mag worden. Vervolgens krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Om de beste nachtrust te garanderen, is het matras gemaakt van HRX schuim, traagschuim en Airgocell. Zijn tijk is van polyester gemaakt. Bovendien is dit matras puntelastisch, waardoor hij precies daar meegeeft waar je het nodig hebt. Zo heb je geen last van pijnlijke drukpunten en kun je altijd comfortabel slapen, ongeacht of je een buikslaper, rugslaper of zijslaper bent.

Eigenschappen van het traagschuim matras Emma Matras 160×200:

 • Er is gezorgd voor een toplaag die ademt en dus koel en droog blijft.
 • Het matras heeft een afmeting van (lengte x breedte x dikte) 200 x 160 x 25 cm.
 • HRX schuim zorgt voor ondersteuning waar je lichaam dat nodig heeft en flexibiliteit waar dat prettig is.
 • De materialen passen zich aan je lengte, gewicht en slaaphouding aan, waardoor je keer op keer comfortabel kunt slapen.
 • Dankzij de gelachtige structuur van de toplaag, die van Airgocell is gemaakt, worden pijnlijke drukpunten voorkomen, waardoor een ultieme nachtrust wordt gegarandeerd.
 • Doordat het matras puntelastisch is en precies meegeeft waar je dat nodig hebt, krijg je geen last van pijnlijke drukpunten en past het matras zich als geen ander aan je lichaam aan.
 • Zijn matrashoes is gemaakt van uniek, vochtregulerend materiaal en de elastische vorm van deze hoes past strak om het matras, dus desgewenst kun je zelfs zonder hoeslaken op het matras slapen.

2. VidaXL Memoryfoam Matras 200 x 140 x 17 cm

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld over de voordelen die een traagschuim matras met zich meebrengt. Er zijn echter personen die toch voor een “gewoon” matras kiezen, omdat ze van mening zijn dat keren tijdens het slapen moeilijker gaat op een traagschuim matras. Dit is enigszins waar, omdat het matras jouw vorm aanneemt. Als je een wilde slaper bent, is het daarom handig om van tijd tot tijd op een ander type matras te slapen dan een traagschuim matras. Gelukkig is er een ideale oplossing. Het beste traagschuim matras voor jou is namelijk een matras dat de voordelen van een traagschuim matras combineert met die van een gewoon matras. Wij kennen VidaXL Memoryfoam Matras 200 x 140 x 17 cm een dergelijk model, namelijk het VidaXL Memoryfoam Matras 200 x 140 x 17 cm. Dit matras is perfect, omdat hij hoogwaardig traagschuim heeft aan slechts 1 kant.

Hierdoor kun je desgewenst de ene avond slapen op het traagschuim gedeelte en de andere avond op het normaal matras. Het enige wat je hoeft te doen om van matrassoort te wisselen, is het matras omkeren. Doordat het matras beschikt over traagschuim, heeft hij ongekende viscositeit en dichtheid. Dit betekent dat het matras wel je vorm aanneemt wanneer je slaapt, maar hij snel weer terugkeert in zijn oorspronkelijke vorm na gebruik. Het VidaXL Memoryfoam Matras 200 x 140 x 17 cm verdeelt tevens automatisch je gewicht en vermindert de spanning op de drukpunten van je lichaam. Daarom is hij een absolute topper voor personen die last hebben van gewrichts-, rug-, nekpijn en slapeloosheid. Het matras is bovendien het beste traagschuim matras voor jou, omdat hij bestaat uit 5 lagen: polyester, 40 D traagschuim, 2 lagen normaal schuim en een andere polyester laag.

Eigenschappen van het traagschuim matras VidaXL Memoryfoam Matras 200 x 140 x 17 cm:

 • Dit matras wordt vacuümverpakt voor een eenvoudige levering.
 • Als je last hebt van gewrichts-, rug-, nekpijn of slapeloosheid, dan is dit matras ideaal voor jou.
 • Je kunt genieten van een prettige nachtrust op dit 2-persoonsmatras met een lengte van 200 cm, breedte van 140 cm en hoogte van 17 cm.
 • Hij bestaat uit maar liefst 5 lagen, namelijk van boven naar beneden, een polyester bovenste laag, 2 cm 40 D traagschuim, 14 cm normaal schuim, 1 cm normaal schuim en een polyester laag.
 • Bij dit matras geniet je van de voordelen van een traagschuim matras, maar ook de voordelen van een normaal of alledaags matras, want je hoeft het matras slechts om te draaien om van de voordelen van de andere laag te genieten.

3. O.M.M. Topdekmatras – Topper 160×200

Sommige personen hebben graag meerdere matrassen op hun bed om te zorgen voor een optimale nachtrust. Er zijn echter ook andere personen die slapen met slechts 1 matras. Het hangt dus van je persoonlijke voorkeuren af voor welk type matras je kiest. Misschien heb je al een normaal matras op je bed, maar wil je toch genieten van de voordelen van een traagschuim matras. In dat geval kun je het matras dat je reeds gebruikt, vervangen of je kiest voor een topdekmatras van traagschuim. Vind je dat de tweede optie perfect klinkt en is daarom jouw beste traagschuim matras een topdekmatras? Dan kies je voor het O.M.M. Topdekmatras – Topper 160×200. Dit matras is O.M.M. Topdekmatras - Topper 160x200 wellicht het beste traagschuim matras voor jou, omdat hij een topdekmatras is. Je hoeft dus niet het matras dat je reeds gebruikt te vervangen en profiteert toch van de voordelen van traagschuim.

Het O.M.M. Topdekmatras – Topper 160×200 is bovendien een oplegmatras van topkwaliteit. Hij heeft een kern van NASA geheugenschuim SG50 en een tijk van dubbelgestikte dubbeldoek met comfortzones. De tijk is zo’n 6 cm dik. Een van de aantrekkelijke eigenschappen van dit matras is dat hij gebruikt kan worden door zowel volwassenen als kinderen. Je kunt dus meteen 2 van deze topdekmatrassen aanschaffen, want dan zet je het ene matras op jouw bed en het andere matras op het bed van je kind(eren). Wist je bovendien dat NASA geheugenschuim traag terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm nadat hij is ingedrukt? Hierdoor wordt hij ook wel traagschuim genoemd. Geheugenschuim wordt bovendien soepeler onder invloed van lichaamswarmte, waardoor hij zich volledig voegt naar de vorm van je lichaam. Op die manier wordt je gewicht beter verdeeld over het oppervlak.

Eigenschappen van het traagschuim matras O.M.M. Topdekmatras – Topper 160×200:

 • Het gaat hier om een oplegmatras van topkwaliteit.
 • Dit matras kun je gebruiken voor zowel volwassenen als kinderen.
 • Zijn tijk van ongeveer 6 cm dik is gemaakt van dubbelgestikte dubbeldoek met comfortzones.
 • Doordat het geheugenschuim traag naar zijn oorspronkelijke vorm terugkeert wanneer het wordt ingedrukt, wordt het ook wel traagschuim genoemd.
 • Geheugenschuim wordt onder invloed van lichaamswarmte soepeler gehouden, waardoor hij zich volledig voegt naar de vorm van je lichaam en het gewicht beter over het oppervlak wordt verdeeld.

4. Ravensberger Matrassen Topdekmatras Traagschuim 80×200 SG80 9 cm dik

In je zoektocht naar het beste traagschuim matras kom je verschillende modellen tegen. Hierdoor kan het soms op een moeilijke opgave lijken om het ideale matras uit te kiezen. Waar de meeste fabrikanten wel rekening mee houden is dat het matras zodanig wordt ontworpen om bij te dragen aan een goede nachtrust. De fabrikant Ravensberger vervaardigt matrassen van verschillende materialen, maar zorgt er bij elk type matras voor om hem zodanig te ontwerpen dat hij je optimaal tot rust laat komen tijdens het slapen. Je kunt bij deze fabrikant bovendien terecht voor matrassen van HR koudschuim, traagschuim, pocketvering en (natuur) latex. Ze vervaardigen zelfs lattenbodems. Ravensberger Matrassen Topdekmatras Traagschuim 80x200 SG80 9 cm dik Wil je graag een traagschuim matras van een dergelijk gespecialiseerd matrassenbedrijf? Dan kun je kiezen voor het Ravensberger Matrassen Topdekmatras Traagschuim 80×200 SG80 9 cm dik.

Dit matras is wellicht het beste traagschuim matras voor jou, omdat hij is gemaakt van traagschuim, wat een visco-elastisch materiaal is en dat op basis van lichaamswarmte werkt. Het gaat hier niet om een compleet matras, dus je hoeft je bestaand matras niet te vervangen. Zet dit matras gewoon op je normaal matras en geniet van de voordelen van traagschuim. Als je het Ravensberger Matrassen Topdekmatras Traagschuim 80×200 SG80 9 cm dik voelt, dan voelt het matras in eerste instantie massiever aan dan alledaagse matrassen. Dit model reageert tevens langzaam. Als je er echter op ligt, dan reageert hij op je lichaamswarmte. Hierdoor wordt het materiaal zachter op de punten waar de druk en warmte het hoogst zijn. Met dit matras laat de fabrikant je zien dat een matras optimaal kan zorgen voor de juiste uitlijning van je wervelkolom.

Eigenschappen van het traagschuim matras Ravensberger Matrassen Topdekmatras Traagschuim 80×200 SG80 9 cm dik:

 • Als je op dit matras slaapt, dan zorgt hij voor de juiste uitlijning van je wervelkolom.
 • Hij is vervaardigt van visco-elastisch materiaal, dat werkt op basis van lichaamswarmte.
 • Dit matras is een eenpersoonsmatras met een afmeting van (lengte x breedte x hoogte) 200 x 80 x 9 cm.
 • Vanwege hygiënische redenen worden de matrassen van deze fabrikant zorgvuldig verpakt in een plastic hoes en kartonnen doos.
 • Doordat het matras langzaam reageert, neemt hij optimaal de vormen van je lichaam aan waardoor je optimaal kunt slapen en goed uitgerust wakker kunt worden.
 • De fabrikant van dit matras werkt met medisch gekwalificeerde materialen, dus als je beslist om dit model aan te schaffen, dan kies je voor een matras van topkwaliteit.
 • Hoewel het matras in eerste instantie wat massiever aanvoelt dan andere matrassen, hoef je je geen zorgen te maken dat je er niet prettig op kunt slapen, want door lichaamswarmte wordt het materiaal zachter op de punten waar de druk en warmte het hoogst zijn.

5. MatrasDirect Nasa Traagschuim Matras 90/200

In dit artikel hebben we je verteld over verschillende soorten traagschuim matrassen. Zo heb je de varianten gezien die je rechtstreeks op een bedbodem kunt zetten, maar we hebben je ook verteld over topdekmatrassen. De laatste variant zet je op het matras dat reeds op je bedbodem ligt. Zo hoef je geen compleet matras te vervangen, maar kun je alsnog profiteren van de voordelen van traagschuim. Heb je het genot van een traagschuim matras al ervaren en is jouw beste traagschuim matras daarom een matras dat is bestemd voor vaste bedbodems? Moet het matras bovendien van veilig Nederlands fabricaat zijn? Dan kennen wij het perfecte matras voor jou, namelijk het MatrasDirect Nasa Traagschuim Matras 90/200. Als je naar de afmeting kijkt, dan kun je MatrasDirect Nasa Traagschuim Matras 90 200 concluderen dat het hier om een eenpersoonsmatras gaat. Dit matras is bovendien het beste traagschuim matras voor jou, omdat hij bestemd is voor vaste bedbodems.

Hij is tevens van veilig Nederlands fabricaat, dus je kunt rekenen op een goede duurzaamheid. Intussen weet je al dat dit matras een eenpersoonsmatras is. Echter, we hebben je nog niet verteld over zijn dikte. Dit matras is 16 cm dik. Hij heeft bovendien een kern van 13 cm koudschuim en een afdeklaag van 3 cm. De afdeklaag is gemaakt van drukverlagend nasa traagschuim. Hoewel het MatrasDirect Nasa Traagschuim Matras 90/200 een eenvoudig matras is, is hij zeer betrouwbaar. Je kunt er dus gedurende lange tijd optimaal van genieten. Het koudschuim van dit matras heeft een stevige ondergrond. Echter, de drukverlagende afdeklaag zorgt ervoor dat je een lekker zacht ligcomfort hebt. Is dat niet waar de meesten van ons naar op zoek zijn? We willen immers allemaal lekker slapen en goed uitgerust wakker worden. Zelfs als je een gevoelige huid hebt, is dit matras perfect. Zijn hoes is namelijk antiallergisch.

Eigenschappen van het traagschuim matras MatrasDirect Nasa Traagschuim Matras 90/200:

 • Dit matras heeft een afmeting van (lengte x breedte x dikte) 200 x 90 x 16 cm.
 • Bij dit matras kun je rekenen op veilig Nederlands fabricaat, wat een beetje anders is dan Europees fabricaat.
 • Hij is gemaakt van koudschuim (13 cm) en drukverlagend nasa traagschuim (3 cm) dus je kunt er heerlijk op slapen.
 • Hoewel het matras eenvoudig is, is hij toch zeer betrouwbaar, waardoor je er gedurende lange tijd optimaal van kunt genieten.
 • Zijn hoes oftewel tijk is gemaakt van antiallergisch materiaal en is bovendien afritsbaar waardoor je het gemakkelijk kunt reinigen.
 • Je kunt dit matras zetten op een vaste bedbodem waardoor je optimaal kunt genieten van de voordelen die traagschuim matrassen met zich meebrengen.
 • Of je nou een buikslaper, rugslaper of zijslaper bent, je kunt heerlijk slapen op dit matras, omdat hij de vorm van je lichaam aanneemt en langzaam terug gaat naar zijn oude vorm.
 • Het koudschuim van dit matras heeft een stevige ondergrond, maar er is ook gezorgd voor een drukverlagende afdeklaag en als je op deze afdeklaag ligt, geniet je van lekker zacht ligcomfort.

Ook interessant: