Zoek je al een tijdje naar de beste wifi versterker van 2023? Hier vind je de top 10!

Beste wifi versterker

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een internetverbinding thuis. Je internet krijg je binnen via je router. Het kan echter voorkomen dat het signaal van je draadloze internet niet ver genoeg reikt.

Beste wifi versterker van 2023

Afbeelding
Product
TP-LINK RE200 - Wifi Versterker - 750 Mbps
#1 Beoordeeld
De TP-Link RE200 is een (wireless) range extender voor basis netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot… Meer
TP-Link RE305 - wifi versterker - 1200 Mbps
De TP-Link RE305 Range Extender verbindt draadloos met je router, versterkt en breidt zijn signaal uit… Meer
TP-Link RE450 - wifi versterker - 1750 Mbps
De TP-Link RE450 is een krachtige range extender voor intensieve netwerktaken op meerdere taken tegelijk.… Meer
AVM FRITZ!Repeater 2400 - Wifi versterker - 2400 Mbps
Met de FRITZ!WLAN 2400 repeater kan je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten.… Meer
AVM FRITZ!Repeater 3000 - wifi versterker - 3000 Mbps
Met de AVM FRITZ!Repeater 3000 kan je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten.… Meer
Eminent EM4597 - wifi versterker - 1200 Mbps
Reikt je draadloze netwerk net niet ver genoeg? Gebruik dan de EM4597 Concurrent AC1200 Dual Band WiFi… Meer
Wifi Versterker + Gratis Internet Kabel - 300Mbps - Repeater - Stopcontact - Draadloos en Bedraad
Overal waar je maar wilt met je smartphone, tablet of laptop zitten zonder dat het signaal slecht is?… Meer
TP-Link RE650 - wifi versterker - 2600 Mbps
De TP-Link RE650 is een heel krachtige (wireless) range extender voor intensieve netwerktaken. Met deze… Meer
Xiaomi - Wifi versterker 2 - 300 Mbps
Wil je normaal kunnen internetten op zolder, in de tuin, op het balkon of andere ruimtes met een slechte… Meer
TP-Link RE300 - wifi versterker - 1200 Mbps
De TP-Link RE300 is een snelle draadloze range extender voor zwaardere netwerktaken. Met deze wifi versterker… Meer
Product
#1 Beoordeeld

De TP-Link RE200 is een (wireless) range extender voor basis netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot…Meer

De TP-Link RE305 Range Extender verbindt draadloos met je router, versterkt en breidt zijn signaal uit…Meer

De TP-Link RE450 is een krachtige range extender voor intensieve netwerktaken op meerdere taken tegelijk.…Meer

Met de FRITZ!WLAN 2400 repeater kan je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten.…Meer

Met de AVM FRITZ!Repeater 3000 kan je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten.…Meer

Reikt je draadloze netwerk net niet ver genoeg? Gebruik dan de EM4597 Concurrent AC1200 Dual Band WiFi…Meer

Overal waar je maar wilt met je smartphone, tablet of laptop zitten zonder dat het signaal slecht is?…Meer

De TP-Link RE650 is een heel krachtige (wireless) range extender voor intensieve netwerktaken. Met deze…Meer

Wil je normaal kunnen internetten op zolder, in de tuin, op het balkon of andere ruimtes met een slechte…Meer

De TP-Link RE300 is een snelle draadloze range extender voor zwaardere netwerktaken. Met deze wifi versterker…Meer

We hebben je in de inleiding van dit artikel verteld dat je de beste wifi versterker voor jouw behoeften kunt vinden als je het artikel leest. Hoe vind je het ideale model precies? We hebben de allerbeste varianten van het jaar met elkaar vergeleken en hebben aan de hand daarvan een top 10 lijst samengesteld. Over deze 10 modellen vertellen we je in dit artikel. Je komt dus over elk model meer te weten door middel van een recensie. We gaan zelfs zo ver dat we per model aangeven welke eigenschappen ermee gepaard gaan. Zo kun je een goed geïnformeerde keus maken en de beste wifi versterker voor jouw behoeften uitkiezen.
Soms komt het tevens voor dat je draadloze internet door slechte ontvangst onstabiel raakt. Hierdoor heb je niet in je hele woning een internetverbinding. Gelukkig kun je gebruik maken van een wifi versterker om het signaal te versterken. Wifi versterkers worden ook wel range extenders, wifi boosters of wifi repeaters genoemd. Je zet dergelijke apparaten op een locatie waar het wifi-signaal nog stabiel is. Het apparaat pakt het signaal op en zendt dit vervolgens opnieuw uit zodat je wifi-signaal verder reikt dan voorheen. Zoek je daarom naar de beste wifi versterker voor jouw behoeften? Dan is het handig om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Lees daarom dit artikel en vind gemakkelijk jouw beste wifi versterker.

1. TP-Link RE200

Heb je ergens in huis een router, maar vind je dat het signaal niet ver genoeg komt? Dan is het handig om een wifi extender aan te schaffen. Welk model is echter perfect voor jou? Is jouw beste wifi versterker een variant die dual band verbindingen creëert voor moeilijk bereikbare plekken? Dan raden wij de TP-Link RE200 aan. Deze wifi repeater is wellicht de beste wifi versterker voor jou, omdat hij je bestaande draadloze bereik vergroot met de 11ac Wi-Fi technologie. Je kunt dit apparaat bovendien gebruiken met elke standaard router om sterkere dual band verbindingen te creëren voor moeilijk bereikbare plekken. Met dit apparaat in huis heb je de mogelijkheid tot probleemloos draadloos internetten door je gehele huis of zelfs kantoor. TP-Link RE200 De juiste locatie voor de versterker vinden? Het slimme indicatielampje vertelt je dat. Hij toont de sterkte van het signaal dat de wifi versterker ontvangt van de router.

Als het indicatielampje groen is, dan is er sprake van een goede verbinding. Is het lampje rood, dan ben je te ver van de router vandaan. Een wit lampje laat je weten dat de wifi repeater geen verbinding maakt met de router. Nadat je de TP-Link RE200 hebt gekocht, hoef je je niet eens zorgen te maken over de installatie. Je kunt namelijk binnen 2 minuten na elkaar zowel op de WPS knop op je router als de range extender knop drukken. Zo breng je gemakkelijk een draadloze verbinding tot stand. Als je de versterker hebt verbonden met de router, dan kun je de versterker uit het stopcontact halen en vervolgens een andere plek geven. Hierbij kies je voor de locatie met de beste signaalkwaliteit en bereik binnen je huis of kantoor. Er is dan geen nieuwe configuratie nodig. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak van de wifi booster.

Eigenschappen van de wifi versterker TP-Link RE200:

 • Deze wifi versterker is perfect in combinatie met een Wireless AC router.
 • Zijn LED-indicatielampjes helpen je om de ideale locatie voor de extender te vinden.
 • Je kunt apparaten bedraad aansluiten op de Fast Ethernetpoort van de wifi extender.
 • Er is hier sprake van een dual-band range extender, dus je kunt het wifi-signaal op zowel de 2,4 GHz als 5 GHz wifi-band vergroten.
 • Als je gebruik wil maken van het 5 GHz netwerk, dan is het belangrijk dat zowel je router als de apparaten die je ermee wil verbinden 5 GHz ondersteuning hebben.
 • Mocht het voorkomen dat je modem of router niet beschikt over een WPS knop, dan moet je de wifi versterker door middel van de online setup op je desktop of laptop installeren.

2. Netgear EX2700

Heb je in je woning last van dode zones in het wifi-bereik? Dan doe je er goed aan om een wifi versterker aan te schaffen. Een dergelijk apparaat zorgt er namelijk voor dat je wifi-bereik verder komt en je dus geen last meer hebt van dode zones; zelfs niet wanneer je bijvoorbeeld op toilet zit. Is het voor jou tevens belangrijk dat jouw beste wifi versterker een variant is die je kunt gebruiken om apparaten bekabeld aan te sluiten aan het wifi-netwerk? Dan is de Netgear EX2700 wellicht de beste wifi versterker voor jou. Dit apparaat zorgt ervoor dat je afscheid kunt nemen van dode zones in je wifi-bereik. Het handige apparaat zorgt bovendien voor uitgebreide wifi-dekking Netgear EX2700 en geeft je de mogelijkheid om bekabelde apparaten rechtstreeks op het wifi-netwerk aan te sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Smart tv of een gameconsole.

Wat maakt dat de Netgear EX2700 een geweldige verbinding tot stand brengt? Deze wifi repeater optimaliseert je huidig netwerkbereik door middel van externe antennes, die op hun beurt zorgen voor een betere wifi-dekking. Doordat de wifi extender bovendien beschikt over een handig wandstekkerontwerp, is hij ruimtebesparend. Nadat je hem hebt aangesloten, vergeet je bijna dat hij op de plek staat. Echter, je merkt wel dat de verbinding in huis aanzienlijk is verbeterd. Het maakt niet eens uit welke router je in huis hebt. Dit apparaat werkt namelijk met elke standaard wifi-router en is hierdoor perfect om je mobiele apparaten aangesloten te houden wanneer je je door je woning verplaatst. Het apparaat helpt je bovendien om de juiste locatie ervoor te vinden. Er zijn namelijk indicatielampjes die je helpen bij het plaatsen van de range extender. Super handig dus! Schaf jij binnenkort deze wifi versterker aan?

Eigenschappen van de wifi versterker Netgear EX2700:

 • Met de Netgear Wifi Analytics applicatie kun je je netwerk optimaliseren.
 • Dit apparaat is perfect te gebruiken in combinatie met een single-band Wireless N router.
 • Desgewenst kun je apparaten bedraad aansluiten op de Fast Ethernetpoort van deze extender.
 • Er is gezorgd voor indicatielampjes die je helpen om de range extender de perfecte plaats in huis te geven.
 • Aangezien het gaat om een single-band wifi booster, kan hij alleen het wifi-signaal van het 2,5 GHz netwerk vergroten.
 • Om de versterker optimaal te laten werken, is het belangrijk dat je hem een plek geeft waar je modem of router nog een stabiel signaal heeft, anders kan de versterker het bereik niet vergroten.
 • Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een repeater het bereik vergroot, maar de snelheid van het signaal kan halveren, waardoor apparaten die met een dergelijke versterker zijn verbonden, niet dezelfde snelheid halen als op de plekken waar de modem of router een stabiel signaal heeft.

3. AVM FRITZ!WLAN 1750E – Repeater

Tegenwoordig maakt het niet uit met wie je een huis deelt, want iedereen in huis maakt gebruik van het internet. Denk er bijvoorbeeld aan dat de oudste persoon in huis naar oude muziek luistert, schoolgaanden onderzoek doen voor verslagen of werkstukken en anderen bezig zijn met social media. Aangezien iedereen gebruik maakt van de internetverbinding, is het handig als het wifi-bereik overal in huis even sterk is. Dit is mogelijk wanneer je een wifi versterker in huis hebt. Welk model is echter de beste wifi versterker voor jou? Dat hangt af van jouw behoeften. Wil je gewoon een stabiele en snelle wifi-verbinding bereiken met snelheden tot 1300 Mbit/seconde op de 5 GHz band en AVM FRITZ!WLAN 1750E 450 Mbit/seconde op het 2,4 GHz net? Dan kies je voor de AVM FRITZ!WLAN 1750E – Repeater. Dit model is wellicht de beste wifi versterker voor jouw behoeften.

Wanneer je namelijk gebruik maakt van de AVM FRITZ!WLAN 1750E – Repeater, dan merk je al gauw dat dit apparaat stabiele en snelle wifi-verbindingen bereikt. Hierbij is er sprake van snelheden tot 1300 Mbit per seconde op de 5 GHz band en 450 Mbit per seconde op de 2,4 GHz band. Heb je apparaten in huis zonder eigen wifi-functionaliteit? Geen probleem! Via de gigabit-LAN-aansluiting heb je ook de mogelijkheid om netwerkapparaten zonder eigen wifi-functionaliteit in het thuisnetwerk te integreren. Je kunt de repeater tevens gebruiken met normale 230 V-contactdozen. Daarnaast dragen de 5 veldsterkte LED-lampjes bij aan een snelle en ideale positionering in huis. Je hoeft dus niet in te schatten wat de beste plek voor de wifi versterker is, want hij geef je die informatie zelf. Ook de installatie is een fluitje van een cent, dus je kunt er meteen na de aanschaf mee aan de slag gaan.

Eigenschappen van de wifi versterker AVM FRITZ!WLAN 1750E:

 • Deze wifi range extender beschikt niet over een geïntegreerd stopcontact.
 • Theoretisch bereikt de repeater een snelheid van 1300 Mbps op de 5 GHz band.
 • Als je gebruik maakt van de WPS knop, kun je dit apparaat gemakkelijk installeren.
 • Je kunt dit apparaat het liefst gebruiken in combinatie met een Wireless AC router.
 • Bedrade apparaten kunnen aangesloten worden op de Gigabit ethernetpoort van de versterker.
 • Doordat dit apparaat een dual-band variant is, kun je het wifi-signaal tegelijkertijd op de 2,4 GHz en 5 GHz wifi-band vergroten.
 • Als je gebruik wil maken van het 5 GHz netwerk, dan is het belangrijk dat zowel je router als de apparaten die je ermee wil verbinden 5 GHz ondersteuning hebben.
 • Mocht het voorkomen dat je modem of router niet beschikt over een WPS knop, dan moet je de wifi versterker door middel van de online setup op je desktop of laptop installeren.

4. Wifi Signaal Versterker Range Extender

Tot nu toe hebben we het voornamelijk gehad over wifi versterkers van bekende merken. Het kan echter ook voorkomen dat je niet een bekend merk wil hebben, omdat je budget wat lager ligt. Is daarom de beste wifi versterker voor jou een variant van een onbekend merk, die toch zijn werk goed doet? Dan kennen wij de ideale versterker voor jou, namelijk de Wifi Signaal Versterker Range Extender. Dit model is wellicht de beste wifi versterker voor jou, omdat hij een merkloze variant is, die goede prestaties levert. Met dit apparaat in huis kun je ervoor zorgen dat er geen dode zones meer zijn. De wifi repeater zorgt er namelijk voor dat je overal in huis internet Wifi Signaal Versterker Range Extender hebt. Ook in de tuin kun je gerust internetten. Hoe werkt het apparaat precies? Deze versterker pikt het bestaande wifi signaal op. Vervolgens versterkt hij dit signaal en hij breidt het signaal uit.

Dit betekent dat als je bijvoorbeeld op zolder een te zwak signaal hebt, omdat je router een plek heeft op de begane grond, je de wifi booster op de eerste verdieping kunt zetten zodat het signaal daar wordt versterkt. Je hebt op die manier internetbereik op plekken in huis waar je dat voorheen niet had. Om de Wifi Signaal Versterker Range Extender te installeren, heb je geen kabels nodig. De installatie is daarnaast enorm eenvoudig. Als we kijken naar de internet eigenschappen van de booster, dan zien we dat hij beschikt over 1 ingebouwde LAN-poort. Je kunt dus ook laptops zonder wifi verbinding laten maken met het internet, zonder dat deze direct naast de router hoeven te staan. De wifi repeater zorgt daarnaast ervoor dat het bereik en signaal van je bestaande wifi netwerk wordt verbeterd. Laat iedereen in huis dus optimaal genieten van de internetverbinding.

Eigenschappen van de wifi versterker Wifi Signaal Versterker Range Extender:

 • Hij zorgt ervoor dat je internet krijgt op plekken met slecht of geen bereik.
 • Je kunt de wifi repeater gemakkelijk installeren, mede doordat hij werkt zonder kabels.
 • Dit apparaat ondersteunt 802.11n/b/g en haalt draadloze snelheden tot wel 300 Mbps.
 • Dankzij dit apparaat kun je overal in en rondom je huis genieten van draadloos internet.
 • Er is gezorgd voor 1 ingebouwde LAN-poort en je krijgt een RJ45 netwerkkabel meegeleverd.
 • Deze booster is geschikt voor alle wifi apparaten zoals je pc, Mac, Android telefoon of tablet, iOS telefoon of tablet en nog veel meer.
 • Nadat je dit apparaat hebt aangeschaft en hebt geïnstalleerd, maakt hij veel mogelijk zoals het streamen van films, videobellen, gamen, enzovoorts.

5. TP-Link TL-WA850RE

Woon je in een relatief groot huis? Dan heb je waarschijnlijk in huis te kampen met dode plekken oftewel plekken waar er sprake is van een zwak internetbereik. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, want er zijn verschillende wifi boosters waar je voor kunt kiezen. Hoe vind je echter jouw droomversterker? Door eerst na te gaan aan welke vereisten het perfecte model moet voldoen. Is de beste wifi versterker voor jou een variant die flexibel inzetbaar is? Dan raden wij de TP-Link TL-WA850RE aan. Dit model is wellicht de beste wifi versterker voor jou, omdat je hem vrijwel overal in huis kunt gebruiken. Hij is namelijk voorzien van miniatuur afmetingen en wandmontage. Hierdoor is hij gemakkelijk inzetbaar en eenvoudig te (ver)plaatsen. De profielfunctie van deze wifi TP-Link TL-WA850RE repeater onthoudt bovendien eerder verbonden draadloze netwerken. Hierdoor hoeft het apparaat niet te worden gereset wanneer de aangesloten router wordt veranderd.

Hoe zit het met de installatie van dit apparaat? Zoals je kunt verwachten van een flexibel inzetbare wifi versterker, is de installatie van de TP-Link TL-WA850RE zeer eenvoudig. Het gaat namelijk om een plug and play apparaat. Dit betekent dat je geen nieuwe kabels hoeft te leggen en je binnen het bereik van je bestaande draadloze netwerk de draadloze dekking gemakkelijk kunt uitbreiden. Wat moet je hiervoor doen? Je drukt op de WPS toets van de router en drukt vervolgens op de Range Extender toets van de wifi versterker. Andersom kan ook. Hierna druk je de verbindtoets nogmaals in om ervoor te zorgen dat er snel een beveiligde verbinding tot stand wordt gebracht met cliënt-apparaten. Je kunt tevens via de ethernet-aansluiting van de extender ervoor zorgen dat het apparaat fungeert als draadloze adapter, zodat je bijvoorbeeld een Blu-ray speler met behulp van een kabel kunt aansluiten.

Eigenschappen van de wifi versterker TP-Link TL-WA850RE:

 • Bij deze wifi booster is er gezorgd voor een Fast Ethernetpoort, waardoor je apparaten ook bedraad op het netwerk kunt aansluiten.
 • Deze wifi booster kun je het liefst gebruiken in combinatie met een single-band Wireless N router om te zorgen voor de beste prestaties.
 • Aangezien het hier gaat om een single-band range extender, heb je dus alleen de mogelijkheid om het wifi-signaal van het 2,4 GHz netwerk te vergroten.
 • Indien je modem of router niet is voorzien van een WPS-knop, dan kun je de range extender door middel van de online setup op je desktop of laptop installeren.
 • Het installeren van deze wifi booster is een fluitje van een cent, want je hebt daarvoor alleen de WPS-knop van je router en de range extender toets van de wifi versterker nodig.
 • Hij beschikt over indicatielampjes die je helpen om de beste locatie voor de extender uit te kiezen, want ze laten je zien waar er een goede verbinding wordt gemaakt met de router en waar de verbinding minder sterk is.

Ook interessant: