De Gas BBQ, Waar moet je op letten?

barbecue

Sommige dagen zijn gewoon perfect om iets leuks te doen met je familie of vrienden. Denk bijvoorbeeld aan dagen waarop de zon schijnt, de temperatuur boven de twintig graden stijgt en er geen wolkje aan de lucht is. Zulke dagen zijn perfect om te barbecueën.

Over het algemeen barbecueën we in de tuin en nodigen we familie, vrienden of zelfs de buren uit. Het gaat hierbij vooral om de ambiance, omdat barbecueën supergezellig is. Je zet iets lekkers zoals vlees op de grill en babbelt met anderen. Wanneer het eten klaar is, kun je er ook nog eens met z’n allen van genieten!

Maar welke barbecue?

Nu heb je waarschijnlijk besloten dat het tijd is om een barbecue aan te schaffen. Maar welke soort? Je kunt immers kiezen voor diverse typen barbecues. Denk maar aan een houtskool BBQ, kamado barbecue, tafel BBQ, buitenkeuken, pizzaoven en gas BBQ.

In dit artikel focussen we op de gas-BBQ. Een gasbarbecue is perfect voor grillmasters die geen tijd willen kwijtraken aan het verhitten van houtskool of briketten. Binnen slechts enkele minuten is een dergelijke barbecue klaar voor gebruik. Zo kun je meteen starten met barbecueën. Je hoeft niet eens te slepen met grote zakken houtskool of briketten. Het enige wat je nodig hebt is een gasfles. Daar kun je de hele zomer heerlijk mee grillen.

Een gas BBQ

Hierboven hebben we je verteld waarom veel personen kiezen voor een gas-BBQ. Echter, dit type barbecue brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo is een belangrijk voordeel van een gasbarbecue is dat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken. Hierdoor geniet je extra van je investering.

Misschien denk je dat je bij een gas BBQ minder kunt genieten van de authentieke rooksmaak van een houtskool barbecue. Gelukkig is dat niet waar. Je kunt namelijk een speciale rookbox koppelen aan je gas-BBQ, waardoor de authentieke smaak exact wordt nagebootst.

Bovendien schotel je iedereen met een gas BBQ binnen slechts enkele minuten heerlijke gerechten voor. Het is daarom een goed idee om een gas-BBQ te kopen. Op het gebied van deze barbecues zijn er veel keuzemogelijkheden.

Om je op weg te helpen, sommen we enkele voordelige, maar toch duurzame gasbarbecues op. Daarbij focussen we op barbecues van bekende merken zoals Boretti, Grandhall en Cadac:

  • Boretti Bernini
    Deze stijlvolle gasbarbecue komt in elke tuin goed tot zijn recht. Hij beschikt over 2 krachtige hoofdbranders en een handige zijbrander.
  • Cadac Meridian Woody 3
    Deze luxe gas BBQ is eigenlijk een buitenkeuken met uitstekende grillprestaties. Dit model heeft 3 krachtige hoofdbranders en een rustige zijbrander.
  • Grandhall Maxim G4 Built In
    Hier gaat het om een inbouw barbecue met vier gasbranders, die snel opwarmen. Op de handige bakplaat kun je zelfs een spiegelei bereiden voor op de hamburgers. Daarnaast heeft deze barbecue een braadspit en een infrarood achterbrander.

Er zijn nog vele andere duurzame, voordelige, luxe en handige gasbarbecues beschikbaar. Vergelijk daarom verschillende barbecues van Fonteyn met elkaar en kies voor de gas BBQ die het beste bij je past!

Voor meer informatie hierover, zie www.fonteyn.nl.

Ook interessant: