Sluit snel de Hema hondenverzekering af!

Heb je een hond in huis? Dan weet je zeker dat je een trouwe vriend hebt. Aangezien je je trouwe viervoeter waardeert, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat hij of zij de zorg krijgt die nodig is als er iets met hem of haar gebeurt. We hebben ziekte en ongelukken namelijk niet in de hand. Om je hond de beste zorg te geven wanneer er iets met hem of haar gebeurt, kun je de Hema hondenverzekering afsluiten.

Hema hondenverzekering

Wanneer je kiest voor de Hema hondenverzekering, dan hoef je je geen zorgen te maken over het uitkiezen van het juiste pakket. Bij deze verzekeraar is er voor je lieve hond slechts 1 basisverzekering. Door de verzekering af te sluiten, verzeker je je huisdier tegen medische kosten. Er worden standaard veel kosten gedekt, waardoor je al zonder aanvullende dekkingen een geruststellend gevoel krijgt. De verzekering dekt onder andere consulten en behandelingen bij de dierenarts. Onder de standaard dekking vallen ook de kosten voor narcose, echografie, röntgenfoto’s en alle geregistreerde medicijnen die zijn vastgelegd in de Diergeneesmiddelenwet. Dankzij deze ruime dekking ben je ervan verzekerd dat je huisdier de beste zorg krijgt als hij ziek wordt of een ongeluk krijgt. Hema is er trots op dat je op hen kunt bouwen in tijde van nood.

Uitstekende service

Als je hond ziek wordt, dan wil je natuurlijk dat hij snel wordt geholpen. Daarvoor sluit je de verzekering immers af. Hema begrijpt dit en vergoedt daarom ook de kosten die je moet maken om een ziekte of aandoening van je hond vast te stellen. Na een ongeval is er vaak ook een onderzoek nodig waarin wordt vastgesteld welk letsel is ontstaan. Ook deze kosten en de kosten die verbonden zijn aan het uitvoeren van een noodzakelijke behandeling worden gedekt als je de Hema hondenverzekering hebt afgesloten. Omdat deze verzekeraar houdt van zekerheid, hebben ze in hun voorwaarden duidelijk beschreven welke kosten vanuit de basis hondenverzekering worden gedekt en wat het maximale bedrag is dat wordt uitgekeerd. Voordat je de verzekering sluit, ben je dus goed geïnformeerd waardoor je een bewuste keuze kunt maken.

Aanvullende dekkingen

Hoewel de standaard Hema hondenverzekering relatief veel kosten dekt, zijn er toch zaken waarvoor je niet automatisch vergoed wordt. Als je het belangrijk vindt dat je lieve hond ook daartegen verzekerd is, dan kun je wellicht voor aanvullende dekkingen kiezen. Met deze aanvullende dekkingen, kun je de verzekering van je hond naar wens samenstellen. Wat vind je er bijvoorbeeld van dat ook de kosten voor fysiotherapie gedekt worden? Met deze dekking ben je ervan verzekerd dat je hond altijd in topvorm is. Honden laten bovendien ook merken als ze zich niet prettig voelen. Denk bijvoorbeeld aan onverklaarbaar blaffen, tegen het baasje grommen of spullen vernielen. Dit zijn verschijnselen die kunnen verklaren dat er iets niet goed is. Als je hulp wil bij het communiceren met je hond of je wil dat gedragsproblemen worden opgelost, dan kun je kiezen voor de dekking gedragstherapie en preventieve zorg.

Misschien wist je dit niet, maar ook dieren kunnen problemen krijgen met hun gebit. Als je trouwe Loebas een gebitsprobleem heeft, dan hangt er aan een tandartsbezoek zeker ook een prijskaartje. Wil je je geen zorgen maken hierover? Dan kun je als aanvullende dekking kiezen voor tandartskosten. Als een tandartsbehandeling volgens de dierenarts medisch noodzakelijk is, dan worden de kosten voor 50% en met een maximum van €500 per verzekeringsjaar gedekt. Let er wel op dat tand- en kiesprotheses of implantaten niet worden vergoed. Neem je die trouwe vriend overal met je mee? Dan kun je het liefst kiezen voor de aanvullende dekking “samen met je huisdier op reis”. De medische zorg wordt dan in de hele Europese Unie en in populaire vakantiebestemmingen zoals Turkije, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden gedekt. Zelfs vergoedingen van chemotherapie en radiotherapie behoren tot de mogelijkheden van aanvullende dekkingen.

Welke kosten worden niet vergoed

Elke verzekering heeft een limiet. Dit geldt ook voor de Hema hondenverzekering. Daarom is het belangrijk om te weten wat de uitsluitingen bij de basisdekking hondenverzekering van deze verzekeraar zijn. Je krijgt bijvoorbeeld geen vergoeding voor dieetvoeding, alternatieve geneeswijzen en erfelijke klachten of gebreken. Als er kosten gemaakt moeten worden om aangeboren defecten en/of gebreken vast te stellen en wellicht te behandelen, dan zijn deze kosten voor eigen rekening. Indien je hond gebruikt wordt voor bewaking, sport of werkzaamheden, dan worden de medische kosten ook niet gedekt. Deze regel geldt ook voor hulphonden die ingezet worden bij rampen en calamiteiten. Als je echter mindervalide bent en je een assistentiehond hebt, dan worden de medische kosten van je trouwe viervoetige assistent wel gedekt. Zet je jouw hond in voor de commerciële fokkerij, dan zijn de kosten ook niet gedekt. Laat je eerst goed informeren voordat je de Hema hondenverzekering afsluit.

Wanneer gaat de verzekering in en hoe kun je declareren?

Als je de Hema hondenverzekering hebt afgesloten, gaat deze niet meteen in. Wanneer je hem namelijk hebt afgesloten, dan geldt er een wachttijd van dertig dagen. In deze periode is je trouwe viervoeter nog niet verzekerd. Er is wel een kleine uitzondering op deze regel. Als je je hond namelijk binnen de eerste 30 dagen laat chippen, dan ben je voor deze behandeling en het consult dat hierbij hoort, wel verzekerd. Indien je huisdier vervolgens medische zorg nodig heeft na een ongeval, dan valt dit meteen onder de basisdekking hondenverzekering, waardoor je een vergoeding ontvangt.

Je sluit een hondenverzekering niet zomaar. Daarom is het belangrijk om na te gaan hoe je kunt declareren als er iets met je hond gebeurt. Om declaraties voor je hondenverzekering in te dienen, hoef je slechts een declaratieformulier in te vullen. Het declaratieformulier kun je gemakkelijk vinden op de pagina “schade melden” van de verzekeraar. Wanneer je het declaratieformulier hebt ingevuld, kun je hem ondertekenen, scannen en vervolgens mailen naar Hema. De verzekeraar ontvangt naast het declaratieformulier ook graag een kopie van de patiëntenkaart van je lieve hond. Op deze kaart geeft de dierenarts diagnoses, behandelingen en klachten aan. Heb je nog geen patiëntenkaart? Vraag dan ernaar bij je behandelend dierenarts.

Conclusie van de Hema hondenverzekering

Het sluiten van de Hema hondenverzekering is gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet te overwegen welk pakket je moet kiezen, omdat er slechts 1 pakket mogelijk is. Voor extra vergoedingen, kun je echter wel aanvullende dekkingen selecteren bij het samenstellen van je verzekeringspakket. Nadat je de verzekering hebt afgesloten, kun je vervolgens je trouwe viervoeter naar de dokter brengen als hij ziek is of als hij een ongeluk heeft gehad. Je bent dus altijd goed verzekerd. Zelfs het declareren is een fluitje van een cent. Daarom is deze verzekering zeker een aanrader! Voor een vergelijking van de beste hondenverzekeraar, klik hier.

Ook interessant: