Momentum dieet: hoe je op een verantwoorde wijze af kunt vallen

Gewichtsverlies en er voor zorgen dat dit gewicht er niet direct weer bij aan komt wanneer je stopt met het volgen van een dieet? Dat lijken soms 2 verschillende dingen. Veel mensen merken dat ze na het volgen van een dieet de kilo’s er zo weer bij aan hebben. Het momentum dieet is er echter op gericht dat je blijvend gewicht verliest. Het verliezen van het gewicht gaat overigens ook op een prettige manier en dit dieet klinkt waarschijnlijk te mooi om waar te zijn. Hieronder leggen wij daarom uit hoe het dieet werkt en de voor- en nadelen.

Hoe werkt het momentum dieet?

Het momentum dieet is geen dieet voor de korte termijn en dus geen wondermiddel waarmee je even snel kunt afvallen. Dit biedt echter veel voordelen wat betreft het resultaat. Wanneer je dit momentum dieet succesvol doorloopt dan zal je merken dat je niet alleen kilo’s kwijtraakt, maar je ook beter in je vel gaat voelen en je je een stuk energieker gaat voelen. Dat komt omdat er veranderingen plaatsvinden in de lifestyle. Het dieet is gebaseerd op 3 fasen. Deze fasen worden de dieetfase, de stabiliteitsfase en de levensfase genoemd. Je kunt er verder zelf voor kiezen of je er een gecertificeerde coach bij wilt nemen om jou extra advies en ondersteuning te geven tijdens het volgen van het dieet.

Fase 1 duurt 27 dagen. Deze periode draait om het overtollig vet kwijt te raken. Je krijgt hier diverse gezonde gerechten die gebaseerd zijn op een vet- en koolhydraatarm eetpatroon. Het is belangrijk om op dit punt door te blijven gaan met het dieet tijdens fase 2. Deze fase heet niet voor niets de stabilisatiefase en is er voor bedoeld om je dieet te stabiliseren. Op deze manier komen de kilo’s er niet weer direct aan die je net kwijt bent geraakt. Tijdens deze periode kun je ook het voedingssupplement Momentum Carnitine innemen en wordt aangeraden om Multi Vita te blijven gebruiken. Bij fase 3 draait het erom om de balans te vinden die het best bij jou past. Deze fase wordt de levensfase genoemd en het is dan ook belangrijk om een patroon te vinden waarmee jij gezond blijft leven. Het programma geeft je handvatten om dit patroon te vinden en te behouden.

De voordelen

  • Het momentum dieet is er op gericht dat mensen het op de lange termijn vol kunnen houden. Het dieet geeft handvatten en uitdagingen waardoor het makkelijk is om er mee door te gaan en niet op te geven.
  • Het dieet is gevarieerd en gebaseerd op veel natuurlijke producten. Hierdoor is het dieet erg gezond voor je lichaam, terwijl je ook nog eens gewicht kwijtraakt.
  • Naast dat je lichaamsgewicht kwijtraakt zal je je ook energieker gaan voelen en beter in je vel gaan zitten.
  • Iedere fase heeft zijn eigen uitdagingen, waardoor het niet saai wordt om het momentum dieet te volgen.
  • Je hoeft geen honger te lijden. Er zijn veel eetmomenten en je lichaam krijgt voldoende energie binnen.

De nadelen

  • De aanschaf van alle producten in een keer kunnen soms duur zijn. Door de juiste en natuurlijke producten te kopen kan het soms wat duurder zijn.
  • Het momentum dieet blijft een dieet en bevat supplementen. Voor sommige mensen klinkt een dieet ongezond en willen het daarom liever niet volgen.
Ook interessant: