Ohra hondenverzekering afsluiten? Doe dat vandaag!

Je hond is je beste maatje. Natuurlijk wil je niet dat er iets met hem of haar gebeurt. Daarom sluit je een verzekering voor je hond. Als je kiest voor de Ohra hondenverzekering, dan ben je er zeker van dat je trouwe viervoeter de zorg krijgt die nodig is bij ziekte of na een ongeluk. Het ras van je hond doet er niet toe, omdat alle rassen en kruisingen welkom zijn bij Ohra. Je mag ook zelf bepalen welke dierenarts je wil bezoeken wanneer er iets met je lieve hond gebeurt.

Ohra hondenverzekering

Kiezen voor de Ohra hondenverzekering betekent kiezen voor de beste zorg voor je hond. Je bent er ook zeker van dat je niet voor hoge kosten komt te staan. Lees snel verder om achter de verschillende mogelijkheden te komen.

Meerdere opties

De verzekeraar geeft je zelfs de mogelijkheid om te bepalen hoeveel verzekering je nodig vindt. Daarom zijn er 3 gradaties waar je uit kunt kiezen met eventuele aanvullende dekkingen. De pakketten zijn Basis, Plus en Top. We vertellen je in het kort meer over de verschillende pakketten.

Basis hondenverzekering

Als je kiest voor de Basis hondenverzekering, dan geldt er een maximale vergoeding van €2.500 per jaar. De kosten die in dit pakket worden gedekt, zijn onder andere consulten bij de dierenarts en alle noodzakelijke operaties. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om te kiezen voor aanvullende dekkingen zoals verzekerd zijn wanneer je je hond met je meeneemt wanneer je op reis gaat, vaccinatie of gebitsbehandelingen voor de hond en een dekking voor eventuele crematiekosten.

Plus hondenverzekering

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, geldt er een hogere dekking bij de Plus hondenverzekering. Door te kiezen voor dit pakket, kies je voor een maximale vergoeding van 3.500 euro per jaar. Dezelfde standaarddekkingen gelden bij dit pakket als bij het Basis pakket. Echter, de aanvullende dekkingen die je kunt selecteren, verschillen. De bovengenoemde aanvullende dekkingen kun je ook selecteren bij het Plus pakket, maar je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om de kosten voor sterilisatie en castratie of diverse therapieën te laten dekken.

Top hondenverzekering

Wil je er 100% verzekerd van zijn dat je trouwe viervoeter de beste zorg krijgt als er iets met hem of haar gebeurt? Dan is het misschien het beste idee om te kiezen voor de Top hondenverzekering. Bij dit pakket geldt er een maximale vergoeding van €5000 per jaar. Ook zijn de kosten voor dierenartsconsulten, alle noodzakelijke operaties en aandoeningen aan de heupen en ellebogen van je hond gedekt. Vind je eventuele aanvullende dekkingen ook nodig, dan kun je kiezen voor 1 of meerdere aanvullende dekkingen die ook genoemd zijn in het Plus pakket.

Extra verzekering

Maak je je zorgen dat je lieve viervoeter weleens brokken maakt bij anderen? Dan kun je zelfs kiezen voor de aansprakelijkheidsverzekering. Met deze verzekering zorg je ervoor dat niet alleen je hond, maar ook je hele gezin is meeverzekerd. Het is wellicht een goed idee om deze verzekering samen met je huisdierenverzekering af te sluiten.

Belangrijke kenmerken van de Ohra dierenverzekering

Voordat je de Ohra hondenverzekering afsluit, is het belangrijk om te weten wat de kenmerken van deze verzekering zijn. Eén van de kenmerken van deze verzekering is dat je zowel katten als honden kunt verzekeren bij Ohra. Bij deze verzekeraar is elk ras en zijn ook alle kruisingen welkom. Je mag je huisdier tot een leeftijd van 7 jaar verzekeren bij Ohra. Als je viervoeter vervolgens 7 jaar oud is en al is verzekerd bij deze verzekeraar, dan loopt de verzekering gewoon door. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je hond niet meer verzekerd is nadat hij 7 jaar is geworden. Het is ook handig om te weten dat je zelf kunt bepalen wat de looptijd van je hondenverzekering moet zijn. Je kunt kiezen tussen een looptijd van 1 of 4 jaar. Kies je voor de langere looptijd, dan geeft de verzekeraar je korting op je premie.

Uiteraard is het belangrijk om aan je verzekeraar door te geven welke klachten of aandoeningen reeds aanwezig zijn bij je hond, wanneer je de Ohra hondenverzekering wil afsluiten. Als je hond al aandoeningen of klachten heeft, kunnen deze problemen niet verzekerd worden. Dit houdt in dat als deze klachten of aandoeningen later behandeld moeten worden, je voor deze medische kosten geen vergoeding krijgt. Ohra verplicht je daarnaast om een identificatiechip in te laten brengen in je huisdier. Op het moment dat je de verzekering afsluit, hoeft je hond de chip nog niet te hebben, maar bij het eerstvolgende bezoek aan de dierenarts, is het wel belangrijk om je huisdier te laten chippen. Voor dit proces wordt een eigen bijdrage van 20% gevraagd. De tijd die de dierenarts in rekening brengt voor het plaatsen van de chip, krijg je niet vergoed.

Opties van Ohra en punten om rekening mee te houden

Wanneer je de Ohra hondenverzekering hebt gesloten, dan bepaal je zelf naar welke dierenarts je wil gaan. Je kunt zelfs wisselen tussen verschillende dierenartsen. Je hebt daarnaast maar liefst 14 dagen bedenktijd nadat je de verzekering hebt afgesloten. Deze tijd gaat in vanaf het moment dat je de polis binnenkrijgt. Hierna heb je 14 dagen de mogelijkheid om kosteloos de verzekering op te zeggen. Vanwege de aantrekkelijke voordelen van de verzekering, is de kans dat je hem opzegt echter klein. Nadat je de verzekering hebt afgesloten, dien je wel rekening te houden met de wachttijd. Ohra vergoedt namelijk de eerste 30 dagen de dierenartskosten nog niet. Kosten tijdens deze 30 dagen worden echter wel vergoed als je huisdier eerst bij een andere verzekeringsmaatschappij was verzekerd, als je huisdier een ongeluk krijgt, als je langsgaat voor de identificatiechip en als je een sterilisatie, castratie of wellicht vaccinatie declareert bij extra dekkingen.

In de meeste gevallen ga je met je lieve hond naar de dierenarts en declareer je de rekening bij je verzekeraar. Daar eindigt het proces vaak. Soms kan het echter nodig zijn om vooraf toestemming te vragen voor bijzondere behandelingen, ondanks je de Ohra hondenverzekering hebt afgesloten. Als je vooraf geen toestemming vraagt, kan het voorkomen dat de kosten niet worden vergoed. Het gaat om situaties zoals het vragen naar een second opinion door een andere dierenarts en behandelingen die duurder zijn dan €750. Bij spoedgevallen, is de gezondheid van je trouwe viervoeter belangrijker. Zoek dan eerst hulp voor hem of haar en bel daarna de verzekeraar op. Houd er tevens rekening mee dat wanneer je de verzekering afsluit, er per behandeling een eigen bijdrage geldt van 20%.

Conclusie van de Ohra hondenverzekering

Als je kiest voor de Ohra hondenverzekering, dan doet de verzekeraar er zoveel mogelijk alles aan om je trouwe viervoeter de zorg te geven die hij of zij verdient. Net zoals bij alle verzekeringen zijn er bepaalde regels en punten waarmee je rekening dient te houden, maar gezien de vele voordelen die de verzekering met zich meebrengt, kun je deze “minpunten” verwaarlozen. Als je de beste zorg wil voor je lieve hond, dan raden wij de Ohra dierenverzekering aan!

Zie hier een vergelijking van de beste hondenverzekering.

Ook interessant: