Proteq hondenverzekering afsluiten? Lees er meer over!

Je hebt een hond in huis en wil hem of haar nu verzekeren. Ben je daarom op zoek naar een betrouwbare hondenverzekering? Dan kun je kiezen voor de Proteq hondenverzekering. Deze verzekeraar is een van de grootste huisdierverzekeraars in Nederland. Doordat zij al gedurende langere tijd hun focus hebben gelegd op het verzekeren van honden en katten, hebben zij veel ervaring opgedaan. Zij blijven ook steeds hun diensten verbeteren. Je wil toch het beste voor je trouwe viervoeter? Kies daarom voor de hondenverzekering van Proteq!

Proteq hondenverzekering

Kiezen voor de Proteq hondenverzekering is een goed idee, omdat deze verzekeraar je verschillende handige opties aanbiedt. Zo kun je kiezen uit 2 pakketten, maar je kunt er ook voor kiezen om een puppyverzekering te sluiten. Als je bovendien een puppy koopt bij 1 van de fokkers, waar deze verzekeraar mee samenwerkt, dan is je pup het eerste jaar automatisch verzekerd. Je hoeft er dan zelf niets meer voor te doen. Komt je hond niet van 1 van deze fokkers, dan hoef je je ook geen zorgen te maken, omdat je je lieve reu of teef ook gewoon kunt verzekeren bij Proteq. De verzekeraar gelooft erin dat net zoals hoe jij verzekerd bent tegen ongevallen en ziektekosten, je hond ook beschermd moet zijn. Met de Proteq Dier & Zorg verzekering hoef je je daarom geen zorgen te maken om de hoogte van je dierenartsverzekering.

Zekerheid gegarandeerd

Sommige hondenbaasjes vragen zich af wat het nut is van het verzekeren van hun hond. Ze vinden het wellicht onnodig om de hond te verzekeren, omdat hij of zij niet vaak ziek wordt. Hetzelfde wordt vaak ook gedacht over pups. Echter, het is verstandig om er rekening mee te houden dat een ongeluk in een klein hoekje schuilt en dat ziekte altijd onverwachts komt. Wanneer de ziekte zich aanmeldt, kan het te laat zijn om je hond alsnog te verzekeren. In vele gevallen heeft de dierenarts wel de nodige middelen om ervoor te zorgen dat je hond weer volledig genezen wordt. Echter, de kosten kunnen aardig oplopen, wat betekent dat je het geld dan ook moet hebben. Daarom is het goed om je hond te verzekeren. Je hoeft je met de Proteq hondenverzekering namelijk geen zorgen meer te maken over de oplopende kosten van de dierenarts.

De onverwachte medische kosten ten gevolge van ziekte en/of een ongeluk, worden namelijk gedekt. Met de Proteq hondenverzekering heb je dus een prettige zekerheid voor zowel jezelf, als we kijken naar de liefde die je voor je trouwe viervoeter hebt, voor je zak, omdat de kosten aardig kunnen oplopen en natuurlijk ook voor de hond zelf. “Voorkomen is beter dan genezen.” Dat weten we allemaal. Daarom is het beter om de verzekering te sluiten ondanks je hond nooit ziek wordt, in plaats van geen verzekering te hebben en niet in staat zijn om de medische kosten te betalen. Bij deze verzekeraar wordt er ook persoonlijke aandacht besteed aan de klanten, omdat de verzekeraar graag wil dat je tevreden bent over de service. Wil je graag meer weten over de hondenverzekering van deze verzekeraar? Lees dan snel de rest van dit artikel.

Hoe werkt de Proteq hondenverzekering?

Het eerste wat je je wellicht afvraagt, is hoe de Proteq hondenverzekering precies werkt. In het kort zorg je er met deze verzekering voor dat je de medische zorg die je hond onverwacht nodig heeft, wordt gedekt. Het risico van deze kosten neemt de verzekeringsmaatschappij van je over en in ruil daarvoor hoef je slechts een premiebedrag te betalen. Deze betaling vindt maandelijks of jaarlijks plaats. Uiteraard is het belangrijk om te weten hoe je de verzekering precies afsluit. Als eerste kies je een dekking die bij jouw situatie past. Hierna vraag je de verzekering aan. Er zijn verschillende pakketten om uit te kiezen. We gaan verder in dit artikel wat dieper in op de verschillende pakketten. Nadat je een pakket hebt gekozen, kun je ook extra verzekeringen afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan vaccinatie en crematiedekking. Vervolgens is je huisdier verzekerd.

Natuurlijk verzeker je jouw hond niet zomaar. Je doet dit met een reden. Daarom gaan we nu praten over het declareren van de nota. Is je hond ziek? Dan ga je uiteraard naar de dierenarts. De rekening van de dierenarts stuur je vervolgens naar Proteq Dier & Zorg. Deze declaratie vindt gemakkelijk plaats. Je kunt namelijk na je bezoek aan de dierenarts per post of online de declaratie indienen. We weten uiteraard dat elke situatie anders is en dat je van tevoren dus niet weet of je een rekening gepresenteerd krijgt van slechts 50 euro of dat je meer dan 500 euro moet uitgeven. Als je een nota krijgt van €500 of meer, dan kan deze meteen aan de dierenarts worden uitgekeerd. Met de Proteq hondenverzekering, kun je ook gebruik maken van de Express Service, die ervoor zorgt dat nota’s hoger dan €250 binnen 5 werkdagen afgehandeld worden.

De hondenverzekeringsopties bij Proteq

Als je kiest voor de Proteq hondenverzekering, dan kun je kiezen uit 2 pakketten: Bewust en Comfort. Je kunt als klant rekenen op dezelfde kwaliteit bij beide verzekeringen, maar de pakketten hebben wel enkele belangrijke verschillen. Bij beide pakketten zijn de heupen en ellebogen van je trouwe viervoeter meeverzekerd. Echter, de Bewust verzekering is ideaal voor eigenaars van honden die jonger zijn dan 5 jaar en die zelf voor kleinere ingrepen en standaard dierenartsbezoeken kunnen opdraaien. Door zelf voor de kleinere ingrepen te betalen, help je namelijk de verzekeraar om de kosten te verlagen. Hierdoor wordt er een verzekering aangeboden met een aantrekkelijke premie. Je kunt de Bewust verzekering afsluiten met een eigen risico van €100, €150 of €200 per 90 dagen. Proteq vergoedt dan 85% van je declaratie.

Past de Bewust verzekering niet helemaal bij je? Geen probleem. Je kunt dan kiezen voor de Comfort verzekering. Door voor dit pakket van de Proteq hondenverzekering te kiezen, hoef je je helemaal geen zorgen te maken om de kosten van medisch noodzakelijke zorg voor je trouwe maatje. Je hebt namelijk de zekerheid van een bijzonder complete huisdierverzekering. Kiezen voor dit pakket betekent bovendien dat je geen eigen risico hoeft te betalen. Er geldt zelfs geen maximale instapleeftijd voor deze verzekering. Dit pakket geeft je ook de mogelijkheid om extra aanvullende dekkingen af te sluiten. Bij deze verzekering vergoedt de verzekeraar 81% van je declaratie. De mogelijkheden van dit pakket zijn dus vrijwel eindeloos!

Conclusie van de Proteq hondenverzekering

Kiezen voor de Proteq hondenverzekering betekent kiezen voor zekerheid. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken dat je niet kunt betalen voor de medisch noodzakelijke behandelingen van je trouwe viervoeter, omdat de verzekeraar de kosten dekt. Je kunt aan de hand van je eigen situatie kiezen uit 2 pakketten, al dan niet met extra dekking. Voor een zorgeloos leven samen met je trouwe viervoeter, raden wij daarom deze verzekering aan.

Voor de beste hondenverzekering, zie hier.

Ook interessant: