Welke is de beste smartwatch van 2022? Vind hem hier!

Beste smartwatch

Voorheen, als je de tijd wilde weten, keek je naar je horloge.

Beste smartwatch van 2022

Afbeelding
Product
Samsung Galaxy Watch Active2 - Aluminium - Smartwatch dames - 40 mm - Rosegoud
#1 Beoordeeld
Waarmee te koppelen? De Watch Active 2 is een Samsung-product. Een Samsung telefoon werkt het best in… Meer
Samsung Galaxy Watch - Smartwatch heren - 46mm - Zwart/zilver
Waarmee te koppelen? De Galaxy Watch is een Samsung-product. Een Samsung telefoon werkt het best in combinatie… Meer
AlwaysCare Smartwatch Dames, Smartwatch Heren en Kinderen - Zwart
Je gezondheid verbeteren met activiteit trackers, een stappenteller horloge met een hartslagmeter en… Meer
Fitbit Versa 2 - Smartwatch - Zwart
Waarmee te koppelen? Om de Fitbit Versa 2 in te stellen en te synchroniseren is voor iPhone gebruikers… Meer
Apple Watch Series 6 - 44 mm - Spacegrijs
Maak kennis met de Apple Watch Series 6. Deze Apple Watch meet het zuurstofgehalte in je bloed met een… Meer
Apple Watch Series 3 - Smartwatch - 38mm - Spacegrijs
Waarmee te koppelen? De Apple Watch Series 3 vereist een iPhone 6s of nieuwer met een iOS 13 of hoger… Meer
Samsung Galaxy Watch3 - Smartwatch heren - Stainless Steel - 45mm - Zwart
De Samsung Galaxy Watch3 is een enorm uitgebreide smartwatch met een enorm scala aan gezondheidsopties… Meer
Samsung Galaxy Watch Active2 - Aluminium- Smartwatch - 44 mm - Zwart
Waarmee te koppelen? De Watch Active 2 is een Samsung-product. Een Samsung telefoon werkt het best in… Meer
Samsung Galaxy Watch Active - Smartwatch - 39 mm - Zwart
Waarmee te koppelen? De Watch Active is een Samsung-product. Een Samsung telefoon werkt het best in combinatie… Meer
SmartWatch-Trends S205L - Smartwatch - Roze
Overtref uw verwachtingen: met een 1,3-inch groot touchscreen waarmee u uw gezondheid intuïtiever kunt… Meer
Product
#1 Beoordeeld

Waarmee te koppelen? De Watch Active 2 is een Samsung-product. Een Samsung telefoon werkt het best in…Meer

Waarmee te koppelen? De Galaxy Watch is een Samsung-product. Een Samsung telefoon werkt het best in combinatie…Meer

Je gezondheid verbeteren met activiteit trackers, een stappenteller horloge met een hartslagmeter en…Meer

Waarmee te koppelen? Om de Fitbit Versa 2 in te stellen en te synchroniseren is voor iPhone gebruikers…Meer

Maak kennis met de Apple Watch Series 6. Deze Apple Watch meet het zuurstofgehalte in je bloed met een…Meer

Waarmee te koppelen? De Apple Watch Series 3 vereist een iPhone 6s of nieuwer met een iOS 13 of hoger…Meer

De Samsung Galaxy Watch3 is een enorm uitgebreide smartwatch met een enorm scala aan gezondheidsopties…Meer

Waarmee te koppelen? De Watch Active 2 is een Samsung-product. Een Samsung telefoon werkt het best in…Meer

Waarmee te koppelen? De Watch Active is een Samsung-product. Een Samsung telefoon werkt het best in combinatie…Meer

Overtref uw verwachtingen: met een 1,3-inch groot touchscreen waarmee u uw gezondheid intuïtiever kunt…Meer

Je hebt intussen de inleiding van dit artikel gelezen. Dit betekent dat je hebt gezien op hoeveel factoren je kunt letten. Hierdoor lijkt het voor sommigen moeilijk om de beste smartwatch uit te kiezen. Door selectief op zoek te gaan, vind je naar onze mening echter juist snelle jouw perfecte model. We willen je zoektocht zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom hebben we een top 10 lijst voor je samengesteld met de allerbeste modellen van het jaar. We geven je hierbij niet alleen de namen van de verschillende horloges door. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen, recenseren we namelijk elk model afzonderlijk. Je kunt de verschillende horloges dus optimaal met elkaar vergelijken. Vervolgens concludeer je zelf welk model de beste smartwatch voor jouw behoeften is. Indien je een gewoon horloge wil hebben, kun je ons artikel over de beste horloges van het jaar lezen.
Dergelijke oudere modellen waren slechts in staat om je de tijd te laten zien. Tegenwoordig zijn de horloges veel geavanceerder. Zo kun je kiezen voor een smartwatch. Een dergelijk horloge is meer dan alleen een apparaat waar je de tijd op kunt aflezen. In principe gaat het op een kleine computer met vele functies en mogelijkheden. Je kunt daarom ook jouw beste smartwatch uitkiezen aan de hand van de gewenste functies. Het slimme horloge kun je zelfs via Bluetooth koppelen aan je smartphone. Zo is eenvoudige gegevensuitwisseling mogelijk. Er zijn ook smartwatches die werken met apps. Je past je horloge dus eenvoudig aan je levensstijl aan. Maak bijvoorbeeld gebruik van de hartslagmeter, digitale navigatie of activity tracker. Bij het uitkiezen van de beste smartwatch is het ook handig om te letten op de designs en compatibiliteit met Android/iOS.

1. Apple Watch Series 4 – Smartwatch

Als je zoekt naar de beste smartwatch voor jouw behoeften, dan kun je kiezen uit veel modellen. Heb je echter een specifiek merk in gedachten? Denk er bijvoorbeeld aan dat een Apple-fanaat het liefst een Apple smartwatch koopt. Als je graag een Apple smartwatch wil hebben, dan raden wij de Apple Watch Series 4 – Smartwatch aan. Dit model brengt het vertrouwde gevoel van zijn oudere broers met zich mee. Alleen ziet hij er anders uit. Bij dit horloge zijn immers de grenzen verlegd. Hierdoor kun je nog actiever, gezonder en beter verbonden zijn. Er is zelfs gezorgd voor een groter display, een krachtigere chip en enorm veel nieuwe en verbeterde functionaliteiten. Apple Watch Series 4 - Smartwatch Hierdoor sta je steeds weer versteld van de mogelijkheden die het horloge met zich meebrengt. Om deze reden is hij wellicht de beste smartwatch voor jou.

Als we kijken naar de mogelijkheden die de Apple Watch Series 4 – Smartwatch met zich meebrengt, dan zien we dat hij onder andere een proactieve gezondheidsmonitor heeft. Deze geeft je onder andere een melding wanneer je hart te snel of te langzaam klopt. Er is bij deze monitor tevens gezorgd voor valdetectie en een SOS-noodmelding. Ook je ademhaling wordt gecontroleerd. Daarnaast is dit horloge de ideale work-outpartner. Hij detecteert namelijk wanneer je traint en komt met geavanceerde functies voor hardlopers. Denk maar aan meldingen over je pasritme en tempo. In één oogopslag zie je tot wel 5 soorten meetgegevens, ongeacht welke work-out je doet. De smartwatch komt bovendien met een uitgebreide activiteiten tracker. Deze is bedoeld om je te motiveren en jezelf steeds uit te dagen. Je kunt namelijk je activiteiten delen met vrienden. Zelfs persoonlijke coaching is mogelijk. Je wint ook virtuele medailles voor je geleverde prestaties!

Eigenschappen van de Apple Watch Series 4 – Smartwatch:

 • Als je beschikt over Apple Pay, dan kun je contactloos betalen met je Apple Watch.
 • Op dit horloge zie je in 1 oogopslag tot wel 5 soorten meetgegevens, ongeacht welke work-out je doet.
 • Houd er rekening mee dat als je huid niet kan tegen nikkel, je mogelijkerwijs huidirritatie kan krijgen als je dit horloge aantrekt.
 • Dit model is je ultieme work-out partner, want hij detecteert automatisch wanneer je traint en heeft voor bepaalde sporten zelfs geavanceerde functies.
 • Blijf eenvoudig in contact als je dit horloge om hebt, want hij heeft een walkietalkie functie, maar je kunt er ook telefoongesprekken mee beantwoorden en berichten lezen.
 • Er is gezorgd voor een proactieve gezondheidsmonitor, die je beschermt en beweegt, een waarschuwing geeft bij een lage of hoge hartslag en beschikt over valdetectie en SOS-noodmelding.
 • Bij dit horloge krijg je het vertrouwde gevoel van een Apple horloge, maar hij is gestoken in een nieuw jasje met een groter display, een krachtigere chip en veel nieuwe en verbeterde functionaliteiten dan zijn voorgangers.
 • Zijn uitgebreide activiteiten tracker is gemaakt om je te motiveren, want je kunt activiteiten delen met vrienden, persoonlijke coaching krijgen en elke maand jezelf opnieuw uitdagen om medailles te krijgen voor geleverde prestaties.

2. Xiaomi Huami Amazfit BIP smartwatch / sporthorloge IP68 Waterdicht

De producten van Xiaomi waren voorheen vrij onbekend, maar worden steeds populairder. Je kunt bij deze fabrikant tegenwoordig terecht voor verschillende technologische hoogstandjes. Denk maar aan beveiligingscamera’s en ook smartwatches. Klinkt een horloge van dit merk als de beste smartwatch voor jou? Kies dan voor de Xiaomi Huami Amazfit BIP smartwatch / sporthorloge IP68 Waterdicht. Dit horloge is op veel gebieden een aanrader. Daarom is hij wellicht de beste smartwatch voor jou. Denk er onder andere aan dat je hem niet vaak hoeft op te laden. Hij heeft namelijk een verbluffende batterijduur van meer dan 45 dagen nadat je hem slechts 1 keer hebt opgeladen. Ook is dit model reflecterend, maar je kunt zijn kleurenaanraakscherm altijd aanpassen. Als we kijken naar de mogelijkheden Xiaomi Huami Amazfit BIP smartwatch sporthorloge IP68 Waterdicht die hij met zich meebrengt, dan zien we dat je veel opties hebt. Hij komt onder andere met GPS, een barometer, geomagnetische sensor, PPG-hartslagsensor en 3-assige accelerometer.

Deze accelerometer is er voor het meten van activiteiten. In het horloge is er tevens een sport- en slaaptracker verwerkt. Als je het nou gelooft of niet, al deze functies heeft een zeer licht horloge. Dit model weegt namelijk slechts 32 gram. Op het gebied van verbonden blijven stelt dit model ook niet teleur. Zo kun je hem gebruiken voor het lezen en beantwoorden van e-mails en SMS-berichten. Komen er oproepen binnen, dan kun je deze ook beantwoorden via het horloge. Zelfs applicatiemeldingen worden op het display van het horloge weergegeven. Je blijft dus continu verbonden, ondanks je tegelijkertijd werkt aan je conditie en figuur. Ben je helemaal hyper geworden om dit horloge aan te schaffen? Houd er dan wel rekening mee dat hij compatibel is met Bluetooth 4.0, Android software 4.4 of hoger en iOS 8.0 of hoger. Voldoet je smartphone? Dan kun je de smartwatch meteen aanschaffen!

Eigenschappen van de Xiaomi Huami Amazfit BIP smartwatch / sporthorloge IP68 Waterdicht:

 • Opladen is niet vaak nodig, want hij heeft een lange stand-by tijd van ongeveer 45 dagen.
 • Dit model is compatibel met Bluetooth 4.0, Android software 4.4 of hoger en iOS 8.0 of hoger.
 • Zijn band is vervaardigd van TPE en aluminium met een zacht, ademend en anti-zweet oppervlak.
 • Doordat het horloge slechts 32 gram weegt, kun je hem makkelijk dragen als je slaapt, zonder dat je hem voelt.
 • De Sport tracker bewaakt je dagelijkse beweging, controleert het aantal gemaakte stappen en controleert je hartslag.
 • Hoewel dit horloge IP68 waterdicht is en je hem kunt dragen bij het handenwassen of douchen, kun je er niet mee zwemmen.
 • Belangrijke oproepen en berichten mis je niet meer, want bij binnenkomende oproepen of berichten trilt de band van het horloge.
 • Met de hartslagmeter en hartslagsensor kan het horloge je intensiteit tijdens trainingen meten om de algehele calorietracking te controleren.
 • Hij kan je slaapduur, diepe slaap en ondiepe slaapuren automatisch registreren en vervolgens de kwaliteit van je slaap analyseren via de Xiaomi Sports App.
 • Behalve waterdicht is hij ook stofdicht, maar om er zo lang mogelijk van te genieten, is het ’t beste om hem te beschermen tegen water, cosmetica, zweet en stof.
 • Activiteitherinnering houdt in dat het horloge merkt wanneer je gedurende langere tijd zit zonder te bewegen, want dan meldt het horloge je om een ommetje te maken.

3. Samsung Galaxy Watch – Smartwatch

Apple en Samsung zijn ongeveer even populair. Net zoals er personen zijn die het liefst alleen Apple producten in huis hebben, zijn er ook fanaten die graag zoveel mogelijk Samsung apparaten willen hebben. Behoor jij tot de groep die graag gebruik maakt van Samsung apparaten? Is daarom de beste smartwatch voor jouw behoeften een Samsung model? Dan raden wij de Samsung Galaxy Watch – Smartwatch aan. Dit model is wellicht de beste smartwatch voor jou, omdat hij van het merk Samsung is. Daarnaast is dit model een aanrader voor gadgetliefhebbers. Hij is namelijk voorzien van super technologische functies. Zo kun je hem onder andere gebruiken om te betalen via NFC. Als je kijkt naar het design, dan zie je dat dit horloge stijlvol is vormgegeven. Samsung Galaxy Watch - Smartwatch Hij is tevens vervaardigd van hoogwaardige materialen zoals roestvrijstaal en Gorilla Glass SR+. Deze materialen maken het klokje duurzaam en houden hem krasvrij.

Kijk je naar de functies van dit horloge, dan zie je dat hij onder andere een 5 atm waterresistentie heeft. Je hoeft hem dus niet steeds van je pols te halen als je je hand wil wassen. Zelfs als het begint te regenen en je hebt geen paraplu, kun je hem toch gewoon aanhouden. Om het horloge steeds een andere uitstraling te geven, kun je keer op keer kiezen voor een andere wijzerplaat. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een moderne, sportieve of bijpassende parelmoer wijzerplaat kunt selecteren. Het horloge pas je dus geheel aan naar jouw smaak. Met dit horloge om je pols hoef je je bovendien nooit te vervelen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om Spotify offline te beluisteren. Je bent dus altijd voorzien van je lievelingsmuziek. Er is tevens een ingebouwde persoonlijke assistent, die je dagelijks een briefing geeft. Zo weet je wat je te wachten staat.

Eigenschappen van de Samsung Galaxy Watch – Smartwatch:

 • Betalen via NFC is mogelijk met dit horloge.
 • Dit horloge is een opvallend slim klokje, dat tevens tal van sportprestaties voor je bijhoudt.
 • Er zijn ruim 40 verschillende sportmodi waar je voor kunt kiezen wanneer je dit horloge gebruikt.
 • Roestvrijstaal en Gorilla Glass SR+ zorgen er samen voor dat het klokje duurzaam is en krasvrij blijft.
 • Je hoeft je nooit te vervelen als je dit horloge om je pols hebt, want je kunt Spotify offline beluisteren.
 • Het maakt niet uit welke work-out je te lijf gaat, want het horloge houdt je prestaties nauw in de gaten.
 • Prestaties worden in de gaten gehouden dankzij de hartslagmeter, GPS en het work-out detectiesysteem.
 • Zwemmen met dit horloge is geen probleem, want hij heeft een waterresistentie van 5 atm en een handige water lock.
 • Voor het personaliseren van je smartwatch kun je kiezen uit verschillende wijzerplaten, van modern tot sportief en zelfs bijpassend parelmoer.
 • Dagelijks geeft het horloge je door middel van de ingebouwde persoonlijke assisten een handige briefing zodat je precies weet wat je te wachten staat op het gebied van de weerverwachting, hoe je hebt geslapen en welke meetings er voor de dag op de planning staan.

4. Garmin Vivomove HR – Hybride Smartwatch

Ben je een echte stylist en zoek je naar de beste smartwatch voor jouw behoeften? Dan kun je kiezen voor de Garmin Vivomove HR – Hybride Smartwatch. Hoewel dit horloge beschikt over allerlei handige functionaliteiten, ziet hij eruit als een eenvoudig analoog horloge. Je gaat dus wel met de tijd mee als je dit horloge aanschaft, maar hoeft nog geen afscheid te nemen van het oude, modieuze design. Dit horloge is eenvoudig in gebruik. Wanneer je hem om je pols hebt, kun je er veel kanten mee op. Garmin Vivomove HR - Hybride Smartwatch Denk er bijvoorbeeld aan dat het horloge je hartslag, stappen, slaap en verbrande calorieën meet. Hij houdt bovendien 24 uur per dag je algemene fitheid en stressniveau bij. Er is tevens gezorgd voor automatische synchronisatie met Garmin Connect. Hierdoor kun je alle gegevens eenvoudig bekijken en analyseren. Je merkt dus zelf of je inspanningen resultaat hebben en of je vooruitgang boekt.

Klinkt de Garmin Vivomove HR – Hybride Smartwatch als de beste smartwatch voor jou? Of wil je er misschien toch meer over weten? Dan kun je de volledige recensie over dit horloge lezen in het artikel over de beste horloges van 2022.

Eigenschappen van de Garmin Vivomove HR – Hybride Smartwatch:

 • Binnenkomende berichten en notificaties worden weergegeven op het horloge.
 • De Vivomove HR geeft een seintje wanneer je stressniveau stijgt zodat je weet dat je het even rustig aan moet doen.
 • Houd er rekening mee, dat ondanks hij berichten weergeeft, het display wellicht te klein is voor uitgebreide berichten.
 • Het horloge is geschikt voor elke gelegenheid, omdat hij er stijlvol en modieus uitziet en hij verwisselbare bandjes heeft.
 • Hij beschikt over een accu die 7 dagen meegaat, maar als je hem alleen in de horlogefunctie gebruikt, dan gaat de accu 14 dagen mee.
 • Met dit apparaat kun je meer doen dan alleen de tijd bekijken, want het horloge meet ook je hartslag, stappen, verbrande calorieën, stressniveau, intensieve training en zelfs slaapkwaliteit.
 • Om zoveel mogelijk inspanning te meten maakt dit apparaat gebruik van de Move IQ functie, wat betekent dat wanneer je gaat wandelen, het horloge automatisch de activiteit start en stopt met een tijdmeting, zonder dat jij hier iets voor hoeft te doen.
 • Dit apparaat combineert het beste van 2 werelden, want hij heeft zowel analoge precisiewijzers als een smart display, wat inhoudt dat de wijzers standaard de tijd aangeven, maar zich verplaatsen als je hem aanraakt en door je berichten, hartslag en andere functionaliteiten scrolt.

5. Fitbit Versa – Smartwatch

Intussen hebben we je verteld over 4 van de 5 top smartwatches van het jaar. Je hebt gezien dat je aan de hand van het ontwerp, de functies, maar ook het merk kunt kiezen voor jouw lievelingsmodel. Sommige personen kiezen voor een nieuwe smartwatch aan de hand van het aanbevolen gebruik. Vind jij het ook handig om aan de hand van het aanbevolen gebruik voor een bepaald model te kiezen? Is de beste smartwatch voor jou een model voor dagelijks gebruik? Dan raden wij de Fitbit Versa – Smartwatch aan. Dit model is wellicht de beste smartwatch voor jou. Je kunt er namelijk al je dagelijkse activiteiten mee meten. Denk maar aan het aantal stappen dat je hebt Fitbit Versa - Smartwatch gemaakt en zelfs je slaapactiviteiten. Je blijft met dit model ook goed verbonden. Komt er bijvoorbeeld een bericht binnen op je telefoon, dan kun je het bericht openen op je smartwatch.

Vanwege al deze eigenschappen, is dit horloge de perfecte smartwatch voor dagelijks gebruik. Je draagt de Fitbit Versa – Smartwatch dus gerust de hele dag. Hierdoor helpt het horloge je om bewuster te leven. Hij voorziet je zelfs van gepersonaliseerde inzichten, die je helpen om je doelen te bereiken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je thuis ligt te relaxen. Misschien is je smartphone aan de oplader in de woonkamer. Vervolgens komt er een melding binnen op je telefoon. Dan krijg je op je smartwatch nog altijd de melding te zien. Je kunt dus snel reageren op berichten. Hetzelfde geldt voor binnenkomende telefoongesprekken. De smartwatch laat je bovendien vrijwel alles zien wat je op je smartphone ook ziet. Zo heb je met dit horloge je agenda en favoriete applicaties altijd bij de hand. Via een Bluetooth verbinding kun je tevens draadloos je favoriete muziek beluisteren.

Eigenschappen van de Fitbit Versa – Smartwatch:

 • Ook tijdens het zwemmen kun je hem dragen, want hij is waterbestendig tot 50 meter.
 • Het horloge meet je stappen, gelopen trappen, verbrande calorieën en zelfs je hartslag.
 • Getrokken baantjes, calorieën en gezwommen afstand houdt dit horloge nauwkeurig bij.
 • Hoewel hij geen GPS sensor heeft, helpt dit horloge je om je lichaam beter te leren kennen en er bewuster mee om te gaan.
 • Op dit horloge zie je welke berichten en notificaties op je smartphone binnenkomen en je kunt er berichten mee verzenden.
 • Muziek heb je altijd bij de hand, zonder dat je een smartphone nodig hebt, want je kunt meer dan 300 nummers op het horloge opslaan.
 • Ondanks het feit dat deze smartwatch je ochtenden, middagen, avonden en alles ertussenin meet, gaat zijn batterij toch tot wel 4 dagen mee.
 • Gepersonaliseerde oefeningen worden op het scherm afgebeeld en een trainer helpt je door de oefeningen heen en geeft je feedback op maat.
 • Er is gezorgd voor een stille wekker, die je wakker maakt door zonder geluid zachtjes te trillen, waardoor alleen jij wakker wordt van de wekker.
 • Neem hem mee wanneer je naar bed gaat, want het horloge volgt automatisch de tijd die je doorbrengt in lichte, diepe en REM-slaapstadia, waardoor hij je helpt om de kwaliteit van slapen te verhogen.

Ook interessant: