Door de top 10 te vergelijken, vind je het beste sporthorloge van 2023!

Beste sporthorloge

Horloges zijn in alle tijden belangrijk geweest. Sommige personen gebruiken een horloge alleen om na te gaan hoe laat het is.

Beste sporthorloge van 2023

Afbeelding
Product
Garmin Forerunner 45 - GPS Sporthorloge - 42 mm - Zwart
#1 Beoordeeld
Waarmee te koppelen? De Garmin Connect app kan worden geïnstalleerd op Android 6.0 of hoger of voor iPhone… Meer
Polar Ignite - Multisporthorloge - 43 mm - M/L bandje - Zwart
Waarmee te koppelen? De Polar Ignite kan worden gekoppeld iOS 12 of hoger en met Android 6.0 of hoger… Meer
Sporthorloge - Activity Tracker - Smart Band - Bomvol Opties - Waterproof - Slaapmonitor - Berichten Notificaties - Blauw
Wil jij graag weer aan de slag met je gezondheid of vind je het gewoon heel belangrijk om dit nauwkeurig… Meer
Garmin Forerunner 35 - Hardloophorloge - 35 mm - Zwart - GPS
Waarmee te koppelen? De Garmin Connect app kan worden geïnstalleerd op Android 6.0 of hoger of voor iPhone… Meer
Garmin Forerunner 45S - GPS Sporthorloge - 39 mm - Zwart
Waarmee te koppelen? De Garmin Connect app kan worden geïnstalleerd op Android 6.0 of hoger of voor iPhone… Meer
Garmin fēnix 6 Pro - Multisporthorloge - 47 mm - Zwart
Waarmee te koppelen? De Garmin Connect app kan worden geïnstalleerd op Android 6.0 of hoger of voor iPhone… Meer
Sportwatch | Smart Watch Nieuwste model | Waterproof IP68 | Fitnesshorloge | Touch screen sporthorloge | hartslagmeter | Stappenteller | Multi sport mode | IOS- en Samsung |
Smartband Pro - Fitness - Hartslag - Stappenteller - Zwart
Smartwatch Zwart Geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen. Dit slimme horloge kan volledig automatisch… Meer
Smartwatch Zwart - Sporthorloge - Hartslagmeter - Heren&Vrouwen - Nieuw model
Productbeschrijving ✔Smartwatch met volledig touchscreen:het fitnesshorloge is uitgerust met een 1,3… Meer
Polar Unite - Fitness horloge - Blauw - S-L bandje
Het Polar Unite fitnesshorloge geeft je een schat van inzichten over je gezondheid en is de ideale keuze… Meer
Product
#1 Beoordeeld

Waarmee te koppelen? De Garmin Connect app kan worden geïnstalleerd op Android 6.0 of hoger of voor iPhone…Meer

Waarmee te koppelen? De Polar Ignite kan worden gekoppeld iOS 12 of hoger en met Android 6.0 of hoger…Meer

Wil jij graag weer aan de slag met je gezondheid of vind je het gewoon heel belangrijk om dit nauwkeurig…Meer

Waarmee te koppelen? De Garmin Connect app kan worden geïnstalleerd op Android 6.0 of hoger of voor iPhone…Meer

Waarmee te koppelen? De Garmin Connect app kan worden geïnstalleerd op Android 6.0 of hoger of voor iPhone…Meer

Waarmee te koppelen? De Garmin Connect app kan worden geïnstalleerd op Android 6.0 of hoger of voor iPhone…Meer

Smartwatch Zwart Geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen. Dit slimme horloge kan volledig automatisch…Meer

Productbeschrijving ✔Smartwatch met volledig touchscreen:het fitnesshorloge is uitgerust met een 1,3…Meer

Het Polar Unite fitnesshorloge geeft je een schat van inzichten over je gezondheid en is de ideale keuze…Meer

We hebben je een indicatie gegeven van enkele factoren die een rol spelen bij het uitkiezen van het beste sporthorloge. Echter, ook al weet je precies welke functies voor jou belangrijk zijn, kan het toch moeilijk zijn om het ideale model uit te kiezen. Je hebt namelijk veel keuzemogelijkheden. Wij helpen je graag op weg. Daarom hebben wij het aantal keuzemogelijkheden wat beperkt. We hebben namelijk veel verschillende modellen met elkaar vergeleken. Aan de hand van deze vergelijking, hebben we een top 10 samengesteld. In dit artikel vertellen we je over deze top 10. Omdat we weten dat je eerst informatie wil hebben over een bepaald product voordat je hem koopt, recenseren we elk van de sporthorloges uit de top 10 individueel. Je kunt de verschillende modellen dus met elkaar vergelijken om zelf te concluderen welke het beste sporthorloge voor jou is.
Er zijn echter ook anderen die optimaal gebruik maken van de technologische hoogstandjes van hedendaagse horloges. Denk bijvoorbeeld aan de opties die een smartwatch met zich meebrengt. Een ander type horloge dat ook enorm handig is, is het sporthorloge. Dergelijke horloges helpen je om beter te sporten. Het horloge geeft je namelijk uitgebreid informatie over je workout. Zo kan het horloge je vertellen hoe hoog je hartslag is. Hij geeft tevens aan hoeveel stappen je hebt genomen. Voor real-time hardloopinformatie zoals afstand, verbrande calorieën, tempo en snelheid, is een sporthorloge met GPS-functionaliteit handig. Je kunt je hiermee gewoon tijdens de training aanpassen. Zo zie je waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar het beste sporthorloge. Vind jouw beste sporthorloge door dit artikel te lezen!

1. Garmin Forerunner 235

Om je training te optimaliseren, is het handig als je je hartslag meet. Je gaat dan namelijk na op welke momenten je effectief bezig bent en hoe je je training kunt verbeteren. In de inleiding haalden we bovendien aan dat het ook ideaal is om te kiezen voor een sporthorloge met GPS. Is daarom jouw beste sporthorloge een variant met een hartslagfunctie en GPS? Dan kies je voor de Garmin Forerunner 235. Dit horloge is wellicht het beste sporthorloge voor jou, omdat hij beschikt over een hartslagfunctie en GPS. Het horloge heeft tevens een stappenteller en kan gedragen worden tijdens het zwemmen. Wanneer je het horloge om je pols hebt, wordt je hartslag Garmin Forerunner 235 via je pols gemeten. Het horloge beschikt immers over de geavanceerde Garmin Elevate hartslagtechnologie. Hierbij meet een optische sensor in de klok rond je hartslag via je pols.

Doordat je hartslag gewoon via je pols wordt gemeten, heb je geen aparte polsband nodig wanneer je het horloge tijdens het sporten draagt. Bovendien is er gezorgd voor een kleurrijk display. Je hebt dus een handig overzicht van je hartslagzones en je hartslagen per minuut in real-time. Met de Garmin Forerunner 235 kun je bovendien zowel het horloge als je training personaliseren. De fabrikant van dit horloge begrijpt namelijk dat geen twee lopers hetzelfde zijn. Ook verschillende doelen per persoon sterk. Daarom kun je zelf een schema opstellen. Het is zelfs mogelijk om via Garmin Connect diverse geavanceerde workouts en trainingsschema’s te downloaden. Nadat je de schema’s hebt gedownload, zet je ze op het horloge. Je kunt zelfs je data fields, widgets, apps en het horlogedisplay personaliseren! Dit gebeurt allemaal gratis via Connect IQ. Wist je bovendien dat je het horloge zowel on als off road kunt gebruiken?

Voordelen van de Garmin Forerunner 235:

 • Muziek kun je eenvoudig bedienen via het sporthorloge.
 • Activity tracking houdt je dagelijkse stappen, calorieën, slaapactiviteit en afstand bij.
 • Dit horloge met een sportief design heeft een hartslagfunctie, stappenteller, GPS en is swimproof.
 • Overzichtelijke grafieken en kaarten maken dat je je activiteiten kunt raadplegen om te zien hoeveel vooruitgang je boekt.
 • Als je hem verbindt met je smartphone, ontvang je onder andere WhatsApp berichten, notificaties en oproepen op het horloge.
 • Om de training interessant te houden, kun je familie of vrienden uitdagen in wekelijkse stap- of loopcompetities en de resultaten vergelijk je in real-time met Live Track.

Nadelen van de Garmin Forerunner 235:

 • Met dit horloge kun je niet bellen.
 • Het niveau van het trilsignaal kun je niet instellen.
 • Houd er rekening mee dat de metingen minder accuraat zijn tijdens het zwemmen.

2. Polar M600

Nadat je de recensie over het eerste horloge hebt gelezen, weet je een beetje wat je kunt verwachten. Sporthorloges zijn namelijk zeer geavanceerd tegenwoordig. Vond je dat het vorige model aantrekkelijk was, maar was hij toch niet het beste sporthorloge voor jou? Is het voor jou daarnaast belangrijk dat je ook gewoon offline muziek kunt beluisteren zonder dat je smartphone nodig is? Dan kennen wij het beste sporthorloge voor jou. Hier verwijzen we naar de Polar M600. Dit horloge is een aanrader voor sporters. Je kunt er namelijk het meeste uit je sportactiviteiten mee halen. Ga maar eens na dat het horloge waterdicht is. Hierdoor is hij perfect voor een actieve levensstijl zonder compromissen. Er is bij dit horloge bovendien gezorgd voor een geoptimaliseerde Polar-technologie. Polar M600 Deze technologie is van toepassing bij de hartslagmeting. Daarnaast zijn er unieke Polar Smart Coaching-functies ingebouwd. Je bent dus altijd en volledig voorbereid op trainingsactiviteiten.

Als men zegt dat je met de Polar M600 je activiteiten altijd en overal kunt volgen, dan is dat geen grap. 24 uur per dag houdt hij namelijk je activiteiten in de gaten. Zo registreert de geïntegreerde GPS nauwkeurig je afgelegde afstand, snelheid en route. Indien je je voorbereidt op je eerste 5 km, 10 km, halve of hele marathon, dan kun je vertrouwen op een handig Polar trainingsprogramma. Het desbetreffend programma is afgestemd op jouw doel. Je traint dus gericht naar de wedstrijd toe. Het horloge geeft je bovendien de mogelijkheid om een persoonlijke loopschema te downloaden. Dit vindt plaats via de Polar Flow webservice. Bovendien is het schema geheel gratis. Met dit horloge kun je zelfs je prestaties analyseren om je resultaten te verbeteren. Koppel dus gerust het sporthorloge met de Polar Flow app voor een onmiddellijke trainings- en activiteitanalyse.

Voordelen van de Polar M600:

 • Het is mogelijk om zonder smartphone online muziek te beluisteren.
 • Je doelen haal je eenvoudig dankzij een persoonlijk Polar trainingsprogramma.
 • Door de hartslagfunctie, GPS en stappenteller is dit swimproof horloge zeer sportief.
 • Dit horloge streamt muziek naar allerlei types van Bluetooth hoofdtelefoons en heeft een 4 GB intern geheugen, wat ruim voldoende is voor muziek.
 • Indien je je telefoon thuis of in de kleedkamer laat wanneer je sport, zal het horloge na je workout automatisch de trainingsgegevens synchroniseren wanneer je weer in de buurt van je smartphone bent.

Nadelen van de Polar M600:

 • Dit sporthorloge heeft een batterijduur van maximaal 2 dagen.
 • Om hem optimaal te kunnen bedienen, is het belangrijk dat hij verbonden blijft met je smartphone.

3. Fossil Sport Gen 4S FTW4019

Er zijn verschillende factoren waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar het beste sporthorloge. Zo kun je nagaan of hij beschikt over een GPS functie. Het is ook handig om te weten of jouw horloge gedragen kan worden tijdens het zwemmen. Daarnaast gaat men vaak na op welke manier hij verbonden kan worden met je smartphone. Wist je echter dat je ook voor een bepaald horloge kunt kiezen aan de hand van zijn uitstraling? Is daarom jouw ideaal sporthorloge een mooie variant met handige functies? Dan kies je voor de Fossil Sport Gen 4S FTW4019. Wij vinden dat dit horloge het beste sporthorloge voor jou is. Hij beschikt namelijk over allerlei Fossil Sport Gen 4S FTW4019 handige functies, maar ziet er tegelijkertijd prachtig uit. Zo is hij geschikt voor elke stijl. Bovendien is hij een ultra-lichtgewicht horloge, dus je trekt hem graag aan tijdens het trainen.

Met de Fossil Sport Gen 4S FTW4019 om je pols track je gemakkelijk al je workouts. Bovendien blijf je altijd en overal verbonden. Je kunt zelfs je eigen stijl volgen. Bij dit horloge is er gebruik gemaakt van Wear OS by Google software. Je kunt dus gemakkelijk en snel het horloge koppelen met je iPhone of Android telefoon. Hierdoor lees je niet alleen je prestaties af, maar ontvang je ook meldingen van al je favoriete applicaties. Het is daarnaast mogelijk om dit horloge te koppelen met je social media. Zo kun je de wijzerplaat naar wens aanpassen en je meest “likeable” foto daar plaatsen. Kijken we naar het design van het horloge, dan zien we dat hij een strakke siliconen band heeft. Bovendien heeft het horloge een zeer krachtige en snelle Qualcomm Snapdragon Wear 3100 processor. Deze processor draagt bij aan een lange batterijlevensduur.

Voordelen van de Fossil Sport Gen 4S FTW4019:

 • Je kunt hem gerust om je pols laten wanneer je gaat zwemmen, want hij is geschikt voor onderwater.
 • Het horloge vormt een sportieve aanvulling door de handige functionaliteiten, de stappenteller en de GPS.
 • Hij is zeer betrouwbaar dankzij de verbeterde batterijduur van 36 uur en zijn snelle oplaadtijd (80% binnen 1 uur).
 • Nadat je het horloge hebt verbonden met je smartphone, ontvang je onder andere WhatsApp berichten, Facebook meldingen, e-mails, oproepen, enzovoorts op je sporthorloge.

Nadelen van de Fossil Sport Gen 4S FTW4019:

 • Het is niet mogelijk om met dit sporthorloge te bellen.
 • Bij intensief gebruik kan het dat de batterij wat sneller leegloopt.

4. Polar Vantage M

In je zoektocht naar het beste sporthorloge kom je verschillende modellen tegen. Deze horloges hebben onder andere verschillende functies en unieke designs. Bovendien verschillen ze ook in prijs. Is jouw ideale sporthorloge een variant die geavanceerd is, maar toch aantrekkelijk geprijsd? Als een dergelijk model ideaal klinkt, dan is de Polar Vantage M wellicht het beste sporthorloge voor jou. Dit model is namelijk compleet en geavanceerd, maar kost je relatief weinig. In het kort is dit horloge een alles-in-één multisporthorloge. Je kunt je sportprestaties op een geavanceerde manier ermee meten. Bovendien heeft dit horloge een zeer lange batterijduur van maar liefst 30 uur in de trainingsmodus. Je kunt dus gerust de hele dag sporten zonder je zorgen te maken dat de Polar Vantage M batterij je in de steek laat. Met de Precision Prime sensortechnologie meet het horloge je hartslag. Deze technologie is een combinatie van optische hartslagtechnologie met 9 led’s en huidcontactmeting.

Dankzij de gecombineerde technologie is een nog nauwkeurigere en betrouwbare hartslagmeting mogelijk. Voor het meten van je dagelijkse beweging en het monitoren van je slaappatroon beschikt het horloge over razendsnelle GPS en een ingebouwde activity tracker. De Polar Vantage M beschikt dus over vele slimme functies om je optimaal te begeleiden bij je sport. Ook geeft het horloge je in combinatie met de Polar Flow app en webservice waardevol en persoonlijk advies. Je weet met de super Polar Training Load Pro bovendien precies hoeveel je moet trainen voor optimale prestaties. Deze functie geeft je zelfs feedback om de juiste balans te vinden tussen trainen en rust. Het is bij dit horloge zelfs mogelijk om hem volledig te customizen. Daarbij kun je kiezen uit meer dan 130 sportprofielen. Jij bepaalt zelf welke sporten je in het horloge wil zetten en welke gegevens je per sport op het horloge wil zien.

Voordelen van de Polar Vantage M:

 • Doordat hij swimproof is, kun je hem gewoon aan houden wanneer je gaat zwemmen.
 • Met ingeschakelde GPS en hartslagmeting heeft hij een lange batterijduur van maar liefst 30 uur.
 • Hij is een sportieve aanvulling voor sportliefhebbers, want hij beschikt over een hartslagfunctie, stappenteller en GPS.
 • Het apparaat meet precies hoeveel calorieën je hebt verbrand, dus hij geeft onder andere de kwaliteit van je workout aan.

Nadelen van de Polar Vantage M:

 • Het is niet mogelijk om de helderheid van het scherm aan te passen.
 • Met dit sporthorloge is het niet mogelijk om te bellen.

5. Garmin Forerunner 35

Als je graag fit wil worden of blijven, dan is het een goed idee om een sporthorloge aan te schaffen. Met een dergelijk apparaat kun je namelijk de kwaliteit van je training controleren. Ook geven sommige modellen je feedback waardoor je je training kunt verbeteren. Sommige sporters vinden het echter minder belangrijk dat hun horloge hen feedback geeft. Deze personen kijken over het algemeen naar het design van het horloge. Ben jij iemand die zowel naar het design als de functies kijkt? Zoek je naar het beste sporthorloge met een mooi design én handige sportfuncties? Dan kun je kiezen voor de Garmin Forerunner 35. Met dit horloge om je pols blijf je fit, analyseer en deel je je prestaties. Het gaat hier bovendien om een stijlvol, Garmin Forerunner 35 lichtgewicht en eenvoudig te gebruiken GPS-hardloophorloge. Dit model beschikt over Elevate hartslagmeting op de pols. Je kunt dus zonder hartslagband om de borst lopen.

Wanneer je traint en je hebt het horloge om je pols, dan kun je de kwaliteit van je training meten. Het horloge functioneert op dergelijke momenten namelijk als een activity tracker. Hierbij telt hij het aantal stappen en de verbrande calorieën. Daarnaast monitort hij je slaapritme en de kwaliteit van je slaap. Voldoende herstel is namelijk belangrijk wanneer je (intensief) traint. Hoewel het hier gaat om een sporthorloge, is dit apparaat ook uitgerust met verbindingsopties. Denk er maar aan dat je op het horloge smartphone meldingen krijgt. Ook kun je je muziek vanaf je pols bedienen. Zelfs automatische uploads naar de Garmin Connect online fitness community zijn mogelijk. Met dit horloge kun je bovendien gestelde doelen behalen met behulp van verschillende sportprofielen. Daarbij helpen intervaltrainingen, meldingen om je gemotiveerd te houden, Auto Pause en de hardloop/wandelmodus ook. Je hebt dus alles wat nodig is om je hardloopprestaties te verbeteren.

Voordelen van het Garmin Forerunner 35:

 • De kwaliteit van je slaap wordt gemeten door dit horloge, omdat herstel belangrijk is na het trainen.
 • Er is bij dit horloge gezorgd voor ingebouwde GPS, wat ideaal is voor personen met een actieve leefstijl.
 • Hij heeft een lichtgewicht ontwerp, dus je trekt hem graag aan tijdens het trainen en zelfs wanneer je slaapt.
 • Indien je je smartphone koppelt aan het horloge, ontvang je oproepen, meldingen en WhatsApp berichten op het horloge.
 • Doordat hij swimproof is, beschikt over een hartslagfunctie, een stappenteller en GPS, is dit horloge een sportieve aanvulling voor sporters.

Nadelen van het Garmin Forerunner 35:

 • Met dit horloge kun je niet bellen.
 • Je kunt geen eigen intervaltrainingen instellen bij dit horloge.

Ook interessant: